сряда, 4 март
Саламите на пазарите ни също са с ГМО
Кулинарни Новини

Саламите на пазарите ни също са с ГМО

0

ГМО съдържание има не само в плодовете и зеленчуците, а в голяма част от предлаганите салами на нашите пазари, съобщава Любина Донкова от Българската агенция по безопасност на храните пред Телеграф.

1

БАБХ

Преглед на статиите касаещи БАБХ. Намерете всичко, което търсите. Приятно гледане на най-актуалните материали, класации и съвети касаещи БАБХ.
 • БАБХ - Храни с консерванти и мизерия в училищните столовеКулинарни Новини

  Храни с консерванти и мизерия в училищните столове

  16.02.20150

  Храната, сервирана в училищните столове и детски градини, е пълна с консерванти, оцветители и е приготвена в помещения с ниски нива на хигиена, показа репортаж на БНТ.

 • БАБХ - Рибата пангасиус е отровнаКулинарни Новини

  Рибата пангасиус е отровна

  06.02.20151

  Оказва се, че една от най-предпочитаните риби на българската трапеза в последните години – пангасиусът, е отровна. Естествената среда на живот на виетнамската риба е силно замърсената река Меконг. Във водния басейн се изхвърлят опасни химикали и индустриа

 • БАБХ - Половината от съдържанието на пилешкото месо е водаКулинарни Новини

  Половината от съдържанието на пилешкото месо е вода

  27.01.20151

  Теглото на пилешкото месо, което се предлага на нашите пазари, е изкуствено увеличено като 50 процента от съдържанието на месото е чиста вода.

 • БАБХ - Хлябът удря 2 лв. заради слаба реколтаКулинарни Новини

  Хлябът удря 2 лв. заради слаба реколта

  18.12.20141

  Очаква се цената на хляба след Нова година да стигне 2 лева според прогнози на производители, направени пред вестник Всеки ден. Причина за по-високите стойности тази година е слабата реколта.

 • БАБХ - Новите правила при етикирането на хранитеЛюбопитно

  Новите правила при етикирането на храните

  17.12.20140

  На този етап от Брюксел не са взели решение по какъв начин ще се изписват трансмазнините на етикетите на храните. Ако се докаже, че тези мазнини са вредни, страната ни ще подкрепи забраната за тяхното използване при производството на храни.

 • БАБХ - Забраняват трансмазнините, ако докажат вредата имКулинарни Новини

  Забраняват трансмазнините, ако докажат вредата им

  15.12.20140

  Тези дни в сила влизат новите европейски изисквания за етикетите. В тях се изисква алергените в храните да се изписват на светен фон или с различен шрифт на етикетите на храните по рафтовете в магазините.

 • БАБХ - Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешителноКулинарни Новини

  Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешително

  07.12.20140

  Цехът на старозагорската фирма Петраците ООД не спира да произвежда нелицензирано месни заготовки, въпреки че разрешителното за тази дейност е отнето още през 2005 година.

 • БАБХ - БАБХ: Купувайте риба само от магазинитеКулинарни Новини

  БАБХ: Купувайте риба само от магазините

  03.12.20140

  Няколко дни преди Никулден инспектори от Агенцията по безопасност на храните съветват потребителите да купуват риба за празника само от регламентирани търговски обекти.

 • БАБХ - Агенцията по храните пуска сайт за оплакванияЛюбопитно

  Агенцията по храните пуска сайт за оплаквания

  01.11.20140

  Така например, ако някой гражданин забележи проблеми в ресторант, ще може да заснеме нарушенията и да изпрати изображенията от мобилното си устройство директно на сайта на БАБХ.

 • БАБХ - Токсични зеленчуци в Хасково след новоднениятаКулинарни Новини

  Токсични зеленчуци в Хасково след новодненията

  29.10.20140

  След големите наводнения в събота в центъра на Хасково сериозно количество опасни горива от близката бензиностанция и училище са се разлели върху зеленчуците, продавани на пазара в града.

Какво другите търсят

Полезна информация и съвети на тема БАБХ. Готвач.бг се старае да въвежда редовно развлекателни материали. Имаш предложение или критика към сайта? Пиши ни, ще се радваме да подобрим и разнообразим актуалната рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за кулинарни рецепти, правилно хранене. БАБХ, съвети и класации. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.