неделя, 25 януари
Хлябът удря 2 лв. заради слаба реколта
Кулинарни Новини

Хлябът удря 2 лв. заради слаба реколта

1

Очаква се цената на хляба след Нова година да стигне 2 лева според прогнози на производители, направени пред вестник Всеки ден. Причина за по-високите стойности тази година е слабата реколта.

1

БАБХ

Преглед на статиите касаещи БАБХ. Намерете всичко, което търсите. Приятно гледане на най-актуалните материали, класации и съвети касаещи БАБХ.
 • БАБХ - Новите правила при етикирането на хранитеЛюбопитно

  Новите правила при етикирането на храните

  17.12.20140

  На този етап от Брюксел не са взели решение по какъв начин ще се изписват трансмазнините на етикетите на храните. Ако се докаже, че тези мазнини са вредни, страната ни ще подкрепи забраната за тяхното използване при производството на храни.

 • БАБХ - Забраняват трансмазнините, ако докажат вредата имКулинарни Новини

  Забраняват трансмазнините, ако докажат вредата им

  15.12.20140

  Тези дни в сила влизат новите европейски изисквания за етикетите. В тях се изисква алергените в храните да се изписват на светен фон или с различен шрифт на етикетите на храните по рафтовете в магазините.

 • БАБХ - Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешителноКулинарни Новини

  Месопреработватели в Стара Загора работят без разрешително

  07.12.20140

  Цехът на старозагорската фирма Петраците ООД не спира да произвежда нелицензирано месни заготовки, въпреки че разрешителното за тази дейност е отнето още през 2005 година.

 • БАБХ - БАБХ: Купувайте риба само от магазинитеКулинарни Новини

  БАБХ: Купувайте риба само от магазините

  03.12.20140

  Няколко дни преди Никулден инспектори от Агенцията по безопасност на храните съветват потребителите да купуват риба за празника само от регламентирани търговски обекти.

 • БАБХ - Агенцията по храните пуска сайт за оплакванияЛюбопитно

  Агенцията по храните пуска сайт за оплаквания

  01.11.20140

  Така например, ако някой гражданин забележи проблеми в ресторант, ще може да заснеме нарушенията и да изпрати изображенията от мобилното си устройство директно на сайта на БАБХ.

 • БАБХ - Токсични зеленчуци в Хасково след новоднениятаКулинарни Новини

  Токсични зеленчуци в Хасково след новодненията

  29.10.20140

  След големите наводнения в събота в центъра на Хасково сериозно количество опасни горива от близката бензиностанция и училище са се разлели върху зеленчуците, продавани на пазара в града.

 • БАБХ - Солидна глоба отнася бургаска фирма за фалшив оцетКулинарни Новини

  Солидна глоба отнася бургаска фирма за фалшив оцет

  22.10.20140

  Бургаската фирма Нег груп ООД, която е продала 14 300 бутилки с фалшив оцет за пазара, ще бъде глобена със солидна сума, заявяват от Българската агенция по безопасност на храните.

 • БАБХ - Ще глобяват хотели заради фалшиво сирене и млякоКулинарни Новини

  Ще глобяват хотели заради фалшиво сирене и мляко

  21.10.20140

  От Българската агенция по безопасност на храните подемат нова серия от проверки по продуктите, които се предлагат на базата all inclusive. С изключителна прецизност ще бъдат следени млечните продукти.

 • БАБХ - Разкриха марките на фалшивия оцетКулинарни Новини

  Разкриха марките на фалшивия оцет

  20.10.20140

  Преди няколко седмици експерта проверка на БАБХ доказа, че някои производители на оцет ни мамят, като ни предлагат синтетична и опасна киселина. Вече е ясно кои са тези фирми.

Какво другите търсят

Полезна информация и съвети на тема БАБХ. Готвач.бг се старае да въвежда редовно развлекателни материали. Имаш предложение или критика към сайта? Пиши ни, ще се радваме да подобрим и разнообразим актуалната рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за кулинарни рецепти, правилно хранене. БАБХ, съвети и класации. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.