петък, 30 януари
Бяло вино
Видове Алкохол

Бяло вино

1

По дефиниция бяло вино е вино, получено както от бели, така и от червени или розови сортове грозде. Бялото виното съдържа витамини и минерали полезни за доброто ни здраве. Готвене с бяло вино.

1

Бяло вино

Списък на публикациите касаещи Бяло вино. Научете това, което ви трябва. Приятно гледане на най-новите авторски публикации, класации и препоръки касаещи Бяло вино.
 • Бяло вино - ВиноВидове Алкохол

  Вино

  21.02.20140

  Виното е една от най-древните напитки на земята. През хилядолетия до днес, виното се е превърнало в религия за милиони хора по света. Енологията е науката, която проследява целия живот на виното

 • Бяло вино - Кои цветове на храните са по-здравословниКое за какво е полезно

  Кои цветове на храните са по-здравословни

  19.05.20130

  Когато говорим за храна качеството винаги трябва да е на първо място. Сега ще разясним няколко факта за храната и цветовете – кой цвят за какво служи и изобщо може ли да се заключи кое е по-полезно и по-здравословно?

 • Бяло вино - Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноКулинарни Съвети

  Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино

  27.04.20130

  За да се научим как се консумира вино, първо трябва да знаем как се поднася, какъв е етикета, кое трябва да направим и кое не, коя е подходящата чаша и пр.

 • Бяло вино - Червеното вино е идеално с гъбиКулинарни Съвети

  Червеното вино е идеално с гъби

  05.01.20130

  Когато съчетавате вино с храна, редувайте ги от слаби към силни, от бели към червени. Вината с висока киселинност помагат на организма да се справя по-лесно с мазната храна

 • Бяло вино - Червеното вино трепе вредните зъбни бактерииКое за какво е полезно

  Червеното вино трепе вредните зъбни бактерии

  14.12.20120

  Учени установиха още едно полезно свойство на червеното вино. Червеното вина предпазва зъбния емайл като унищожава бактериите в устата. Други полезни свойства на червеното вино.

 • Бяло вино - Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноКулинарни Съвети

  Тънкости при приготвянето на домашно бяло вино

  21.11.20120

  Бялото вино трябва да има определена киселинност – около 6-7 грама на литър. Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.

 • Бяло вино - Тайните на хубавото виноКулинарни Съвети

  Тайните на хубавото вино

  03.11.20120

  Какви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребител. За какво трябва да следим на етикета, за да сме сигурни, че си купуваме качествена напитка?

 • Бяло вино - Как да сервираме и консумираме бяло вино?Кулинарни Съвети

  Как да сервираме и консумираме бяло вино?

  31.05.20110

  Подходящата температура за бялото вино при сервиране в зависимост от качеството е от 8 до 12 С. Млади резливи вина се пият по-хладки – от 8 до 10 градуса.

 • Бяло вино - Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повечеКое за какво е полезно

  Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повече

  08.04.20110

  Повечето консуматори на пенливата напитка често избягват червеното вино, опасявайки се, че ще си докарат цветни петна по усмивката.

 • Бяло вино - Тънкости при поднасянето на виноКулинарни Съвети

  Тънкости при поднасянето на вино

  22.05.20100

  За да поднасяте вино изискано на приятелите си, помнете, че по-добре да е прекалено студено, отколкото топло като компот. Бялото вино се сервира преди червеното, а младото - преди старото.

Какво другите търсят

Полезна информация и съвети на тема Бяло вино. Готвач.бг се стреми да публикува често развлекателни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Бяло вино, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.