вторник, 2 септември
Бяло вино
Хранителни Продукти

Бяло вино

0

По дефиниция бяло вино е вино, получено както от бели, така и от червени или розови сортове грозде. Бялото виното съдържа витамини и минерали полезни за доброто ни здраве. Готвене с бяло вино.

1

Бяло вино

Списък на публикациите касаещи Бяло вино. Научете това, което ви трябва. Приятно гледане на най-новите авторски публикации, класации и препоръки касаещи Бяло вино.
  • Бяло вино - ВиноХранителни Продукти

    Вино

    21.02.20140

    Виното е една от най-древните напитки на земята. През хилядолетия до днес, виното се е превърнало в религия за милиони хора по света. Енологията е науката, която проследява целия живот на виното

  • Бяло вино - Кои цветове на храните са по-здравословниКое за какво е полезно

    Кои цветове на храните са по-здравословни

    19.05.20130

    Когато говорим за храна качеството винаги трябва да е на първо място. Сега ще разясним няколко факта за храната и цветовете – кой цвят за какво служи и изобщо може ли да се заключи кое е по-полезно и по-здравословно?

  • Бяло вино - Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноКулинарни Съвети

    Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино

    27.04.20130

    За да се научим как се консумира вино, първо трябва да знаем как се поднася, какъв е етикета, кое трябва да направим и кое не, коя е подходящата чаша и пр.

  • Бяло вино - Червеното вино е идеално с гъбиКулинарни Съвети

    Червеното вино е идеално с гъби

    05.01.20130

    Когато съчетавате вино с храна, редувайте ги от слаби към силни, от бели към червени. Вината с висока киселинност помагат на организма да се справя по-лесно с мазната храна

  • Бяло вино - Червеното вино трепе вредните зъбни бактерииКое за какво е полезно

    Червеното вино трепе вредните зъбни бактерии

    14.12.20120

    Учени установиха още едно полезно свойство на червеното вино. Червеното вина предпазва зъбния емайл като унищожава бактериите в устата. Други полезни свойства на червеното вино.

  • Бяло вино - Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноКулинарни Съвети

    Тънкости при приготвянето на домашно бяло вино

    21.11.20120

    Бялото вино трябва да има определена киселинност – около 6-7 грама на литър. Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.

  • Бяло вино - Тайните на хубавото виноКулинарни Съвети

    Тайните на хубавото вино

    03.11.20120

    Какви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребител. За какво трябва да следим на етикета, за да сме сигурни, че си купуваме качествена напитка?

  • Бяло вино - Как да сервираме и консумираме бяло вино?Кулинарни Съвети

    Как да сервираме и консумираме бяло вино?

    31.05.20110

    Подходящата температура за бялото вино при сервиране в зависимост от качеството е от 8 до 12 С. Млади резливи вина се пият по-хладки – от 8 до 10 градуса.

  • Бяло вино - Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повечеКое за какво е полезно

    Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повече

    08.04.20110

    Повечето консуматори на пенливата напитка често избягват червеното вино, опасявайки се, че ще си докарат цветни петна по усмивката.

Какво другите търсят

Полезна информация и съвети на тема Бяло вино. Готвач.бг се стреми да публикува често развлекателни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Бяло вино, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.