петък, 30 януари
Католик пости с кафе и бира
Любопитно

Католик пости с кафе и бира

0

Крис Шрайър, който е от Канада, е решил през тазгодишните пости да консумира само кафе, бира и вода. Мъжът е смята да започне да се храни нормално на 13 април – дотогава той смята да консумира единствено течности.

1

Великденски пости

Преглед на текстовете касаещи Великденски пости. Научете онова, което ви трябва. Прегледай нашите статии, идеи и съвети на тема Великденски пости.
 • Великденски пости - Трапезата на Сирни заговезниПразнична Трапеза

  Трапезата на Сирни заговезни

  02.03.20140

  На Сирни заговезни – неделята преди започването на строгите Великденски пости, на трапезата присъстват ястия, направени от сирене и яйца, от масло и мляко.

 • Великденски пости - Защо постим?Кулинарни Съвети

  Защо постим?

  19.03.20132

  Да не се храниш с млечни продукти е всъщност най-малката част от постите. Целта е да почувстваш смирението, постите приобщават в себе си ограничение от всякакви блага, не само храната.

 • Великденски пости - Великденските пости - пречистване на тялото и душатаКулинарни Съвети

  Великденските пости - пречистване на тялото и душата

  18.03.20130

  Постенето не е просто отказ от блажна храна, с цел пречистване на организма. Телесния пост или т. нар. говеене, на който подлагаме тялото си, е в пряка връзка с духовния пост, чрез който се опитваме да станем богоугодни.

 • Великденски пости - Как да се храним през великденските постиКулинарни Съвети

  Как да се храним през великденските пости

  18.03.20131

  Пречистете организмът си по време на постите, не консумирайте месо и млечни продукти. Вижте кои са разрешените храни по време на пости.

 • Великденски пости - Пречистване през Великденските постиДиети

  Пречистване през Великденските пости

  17.03.20132

  Все повече хора стигат до необходимостта от постене. Великият пост е не само религиозно ограничение, а многовековната мъдрост на предците ни, които са установили необходимостта от това прочистване на организма.

 • Великденски пости - Какво да сготвим за Сирни ЗаговезниПразнична Трапеза

  Какво да сготвим за Сирни Заговезни

  17.03.20130

  На Сирни Заговезни се приготвят ястия, които са от млечни продукти. На Сирни Заговезни се приготвя задължително баница със сирене. На Сирни Заговезни се иска прошка.

 • Великденски пости - Нетрадиционни идеи за трапезата на Сирни заговезниПразнична Трапеза

  Нетрадиционни идеи за трапезата на Сирни заговезни

  17.03.20130

  Гозбите, поднесени за Сирни Заговезни трябва да включват, както млечни продукти и яйца, така и риба. Вижте три лесни рецепти на подходящи ястия с малко екзотичен вкус.

 • Великденски пости - Как да украсим трапезата за ВеликденПразнична Трапеза

  Как да украсим трапезата за Великден

  03.04.20120

  Символите на Великден са яйцата, зайчетата, пиленцата, гнездата, зеленината, цветята и всичко, свързано с природата, възраждането, събуждането и пролетта.

 • Великденски пости - Десерти по време на постиКакво да сготвя

  Десерти по време на пости

  20.03.20120

  По време на Великденските пости можете да се глезите с различни десерти, без при това да нарушавате църковния канон. В тези десерти не се използват яйца, мляко и млечни продукти.

 • Великденски пости - Здравословно хранене през Великденските постиКое за какво е полезно

  Здравословно хранене през Великденските пости

  09.03.20121

  Здравословното хранене по време на Великденските пости е много важен въпрос, защото Великият пост се пада в доста тежко за организма време — прехода от зимата към пролетта.

Какво другите търсят

Материали и заръки на тема Великденски пости. Готвач.бг се грижи да публикува редовно различни материали. Имаш предложения или критики към сайта? Пиши ни, ще се радваме да разширим и разнообразим актуалната секция. Готвач.бг - българският портал за кулинарни рецепти, здравословно хранене. Великденски пости, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.