Видове брашно

Видове брашно

0

микронутриентите. Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно. Намаляват също така витамините като...

1

Видове Брашно

Търсиш информация за Видове Брашно? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Брашно.
Брашно

Брашно

3 

издигната първата парна мелница. Видове брашно и хляб Фините брашна се произвеждат от средния слой на зърното, а пълнозърнестите - и от трите слоя. В България се произвеждат три основни типа брашно: тип 500, 700 и 1150 и...

Видове зеле

Видове зеле

 

За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...

Видове ризото

Видове ризото

 

мястото, където се ражда същинската магия на ризотото, когато градът е под испанска власт за близо 2 века. Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков...

Видове Панировки

Видове Панировки

2 

, рибни продукти. Най-разпространената от панировките е тази с яйца, брашно, може да се добави и галета. Тя е подходяща за всякакви видове продукти - чудесен избор при паниране на сирене. Парчето се овалва в яйце...

Видове оцет

Видове оцет

 

разнообразни компоненти, присъщи на изходния продукт. Именно те определят и различните ароматни характеристики на оцета. Основните видове оцет са: Винен оцет Познат на всяко домакинство, няма дом, в който да не го...

Видове орехи

Видове орехи

 

Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания. В света съществуват много видове орехови...

Видове картофи

Видове картофи

 

разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата си при готвене. Картофи за печене – по-сухи и по...

Видове паста

Видове паста

 

За приготвянето на пастата най-важното, което трябва да знаете е, че тя не бива да бъде преварена. Различните видове паста се варят различно време. На опаковката на всяка от тях пише колко минути са препоръчителни за...

Видове закуски

Видове закуски

1 

, палачинки с кленов или плодов сироп, и корнфлейкс или овесени ядки с мляко. За да приготвите малки американски палачинки, са ви необходими 150 грама брашно, 2 чаени лъжички бакпулвер, 300 милилитра прясно мляко, 2...

Видове босилек

Видове босилек

 

basilikohn, което означава "кралски", тъй като древните гърци считали тази билка за свещена. Различните видове босилек се различават по външен вид и вкус. Те се използват като декоративно, ароматно и кулинарно растение...

Видове ориз

Видове ориз

 

култура e на най-голяма почит. Там е концентрирано и световното производство на ориз – около 94%, като най-големите производители са Китай, Индонезия, Индия и Тайланд. Видове ориз Най-широкоразпространени са три...