Наситени мазнини

Наситени мазнини

1

, орехи, семена и произведените от тях видове олио, зеленчуците и житните култури. Ненаситените мазнини поддържат еластичността и здравината на кръвоносните съдове и увеличават нивото на добрия холестерол. Лошите или...

1

Видове Мазнини

Търсиш информация за Видове Мазнини? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Мазнини.
Ненаситени мазнини

Ненаситени мазнини

 

основната си въглеродна верига. При всяка от връзките има ниско ниво на насищане с водород. Видове ненаситени мазнини Мононенаситени мазнини – срещат се в ядките и зехтина и имат свойството да увеличават нивата на...

Видове орехи

Видове орехи

 

Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания. В света съществуват много видове орехови...

Видове брашно

Видове брашно

 

микронутриентите. Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно. Намаляват също така витамините като...

Видове ризото

Видове ризото

 

мястото, където се ражда същинската магия на ризотото, когато градът е под испанска власт за близо 2 века. Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков...

Видове зеле

Видове зеле

 

За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...

Видове картофи

Видове картофи

 

разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата си при готвене. Картофи за печене – по-сухи и по...

Видове Панировки

Видове Панировки

2 

си сокове. Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци...

Видове оцет

Видове оцет

 

разнообразни компоненти, присъщи на изходния продукт. Именно те определят и различните ароматни характеристики на оцета. Основните видове оцет са: Винен оцет Познат на всяко домакинство, няма дом, в който да не го...

Видове ориз

Видове ориз

 

култура e на най-голяма почит. Там е концентрирано и световното производство на ориз – около 94%, като най-големите производители са Китай, Индонезия, Индия и Тайланд. Видове ориз Най-широкоразпространени са три...

Видове босилек

Видове босилек

 

basilikohn, което означава "кралски", тъй като древните гърци считали тази билка за свещена. Различните видове босилек се различават по външен вид и вкус. Те се използват като декоративно, ароматно и кулинарно растение...

Видове сандвичи

Видове сандвичи

 

Сандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки...