Наситени мазнини

Наситени мазнини

1

, орехи, семена и произведените от тях видове олио, зеленчуците и житните култури. Ненаситените мазнини поддържат еластичността и здравината на кръвоносните съдове и увеличават нивото на добрия холестерол. Лошите или...

1

Видове Мазнини

Търсиш информация за Видове Мазнини? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Мазнини.
Ненаситени мазнини

Ненаситени мазнини

основната си въглеродна верига. При всяка от връзките има ниско ниво на насищане с водород. Видове ненаситени мазнини Мононенаситени мазнини – срещат се в ядките и зехтина и имат свойството да увеличават нивата на добрия...

Видове зеле

Видове зеле

За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...

Видове брашно

Видове брашно

микронутриентите. Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно. Намаляват също така витамините като...

Видове орехи

Видове орехи

Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания. В света съществуват много видове орехови...

Видове оцет

Видове оцет

разнообразни компоненти, присъщи на изходния продукт. Именно те определят и различните ароматни характеристики на оцета. Основните видове оцет са: Винен оцет Познат на всяко домакинство, няма дом, в който да не го...

Видове ризото

Видове ризото

мястото, където се ражда същинската магия на ризотото, когато градът е под испанска власт за близо 2 века. Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков...

Видове Панировки

Видове Панировки

2

си сокове. Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци...

Видове картофи

Видове картофи

разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата си при готвене. Картофи за печене – по-сухи и по...

Видове паста

Видове паста

За приготвянето на пастата най-важното, което трябва да знаете е, че тя не бива да бъде преварена. Различните видове паста се варят различно време. На опаковката на всяка от тях пише колко минути са препоръчителни за...

Видове ориз

Видове ориз

култура e на най-голяма почит. Там е концентрирано и световното производство на ориз – около 94%, като най-големите производители са Китай, Индонезия, Индия и Тайланд. Видове ориз Най-широкоразпространени са три...

Видове сандвичи

Видове сандвичи

Сандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки...