Видове брашно

Видове брашно

0

микронутриентите. Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно. Намаляват също така витамините като...

1

Видове Подправки

Търсиш информация за Видове Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Подправки.
Видове зеле

Видове зеле

За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...

Видове оцет

Видове оцет

различни видове меса. Приготвя се, като към 1 л ябълков оцет, след кипване, се прибавят дребни плодове от малини. За да разнообразят пазара, много производители добавят ароматизатори на оцета - пресни и сухи подправки...

Видове орехи

Видове орехи

Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания. В света съществуват много видове орехови...

Видове ризото

Видове ризото

мястото, където се ражда същинската магия на ризотото, когато градът е под испанска власт за близо 2 века. Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков...

Видове Панировки

Видове Панировки

2

си сокове. Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци...

Видове картофи

Видове картофи

разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата си при готвене. Картофи за печене – по-сухи и по...

Видове сандвичи

Видове сандвичи

филийки със същата форма от месни, рибни, млечни продукти или от няколко вида продукти. Отгоре сандвичите се украсяват със зеленчуци според сезона. При приготвянето им се използват подправки като черен пипер...

Видове босилек

Видове босилек

тъмночервена до лилава листна маса. Подходящ за листно-декоративно растение в билковата градина, както и като подправка. Съществуват още много видове босилек, удивляващи със своето разнообразие – канелен босилек в Мексико, лимонов - в Югоизточна Азия, лаймов - в Америка, ананасов - в Тайланд, опалов и т.н....

Видове ориз

Видове ориз

култура e на най-голяма почит. Там е концентрирано и световното производство на ориз – около 94%, като най-големите производители са Китай, Индонезия, Индия и Тайланд. Видове ориз Най-широкоразпространени са три...

Видове паста

Видове паста

За приготвянето на пастата най-важното, което трябва да знаете е, че тя не бива да бъде преварена. Различните видове паста се варят различно време. На опаковката на всяка от тях пише колко минути са препоръчителни за...

Видове закуски

Видове закуски

1

Английската закуска е един от националните символи на Великобритания. Много заведения по света предлагат традиционна английска закуска. Тя се състои от яйце, бекон, кренвирши, гъби, домати и английски чай...