Gotvach.bg»Статии»Готвене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословно готвене на пара
Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Готвене в йенско стъкло
Йенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
Готвене на смилянски боб
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Здравословно готвене със зърна
Цялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
Готвене на боб Мунг
Боб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
Японски методи за готвене
За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Нисковъглехидратно готвене с тиква
Избор
За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
Алтернатива на олиото за готвене
Може да се използва както за готвене, така и за едно по-добро овкусяване на салати. В него се съдържат много малко наситени и мононаситени мазнини....
Здравословно готвене в глинени съдове
На първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре....
Здравословно готвене в керамични съдове
Температурата на готвене може да достигне до 250 градуса и готвенето може да продължи около час. След като е готово, ястието се вади от фурната и се сервира....
Готвене на месо с плодовеДобави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
2
Уреди за готвене на параКогато го избирате, разгледайте го внимателно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и начина на готвене, защото готвенето на пара също има своите тънкости....
1
Съвети за готвене на патицаПреди да започнете да я готвите много старателно трябва да я измиете с вода – отвътре и отвън;
2....
1
Рецепти за готвене на пара
Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо....
Пяната при готвене на манджаПо същия начин може да бъде отстранена и пяна при готвенето на някои варива като боб, леща, нахут....
13