Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

0

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

1

Готвене

Търсиш информация за Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене.
Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

 

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

 

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Съвети при готвене без мазнина

Съвети при готвене без мазнина

1 

вино. Въпреки това, в бульона също има мазнина. За да я премахнете, загрейте течността. Когато се нагорещи, мазнината изплува отгоре. Премахнете я с лъжица. Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....

Темпура - японската техника на готвене

Темпура - японската техника на готвене

 

Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат. Терминът темпура се смята, че е придобил популярност в южната част на...

Уреди за готвене на пара

Уреди за готвене на пара

1 

непрозрачни. Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва ако си вземете прозрачни – все пак говорим за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички. Следващото по избор е марката – всичко зависи от това...

Съвети за готвене на патица

Съвети за готвене на патица

1 

– различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина. 1. Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я...

Съвети за готвене на патладжани

Съвети за готвене на патладжани

1 

ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене. Наредете го в гевгир, посолете го леко и изчакайте да „пусне” черната вода. Ако не направите тази...

Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

 

много вкусна. Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове. Продуктите, приготвени в...

Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

 

. Подходът за приготвяне на храни в миялната машина се състои в ефективното използване на топлината. Методът съчетава миене и готвене, което го превръща в екологичен и доста икономичен. Единственото условие при приготвянето...

Готвене на месо с плодове

Готвене на месо с плодове

2 

Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат. Захарите на плодовете проникват в...

Рецепти за готвене на пара

Рецепти за готвене на пара

 

Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо. Най-добре ако имате...