Кулинарна обработка на дивеч

Кулинарна обработка на дивеч

0

Преди да стигне до трапезата, месото от дивеч преминава през няколко различни етапа на обработка, като голяма част от тях са предварителни. Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на...

1

Готвене на Дивеч

Търсиш информация за Готвене на Дивеч? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на Дивеч.
Класически сосове за дивеч

Класически сосове за дивеч

 

Сосовете за дивеч обогатяват вкуса на месото и го правят по-ароматно и приятно. Сред класическите сосове е червеният сос. Необходими продукти: 750 грама телешки кокали, 25 милилитра зехтин, 50 грама пшеничено...

Тънкости при готвенето на дивеч

Тънкости при готвенето на дивеч

 

Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности. Най-вкусен е дивият заек...

Как правилно да печем дивеч

Как правилно да печем дивеч

 

напълнят, а по-едрият дивеч се нарязва на парчета и тогава се накисва. След като дивечът е престоял едно денонощие, той се изважда от маринатата и се отцежда. Не бива да се забравя, че дивечовото месо е много по-сухо...

Вкусни рецепти за печен дивеч

Вкусни рецепти за печен дивеч

 

Печеният дивеч е много вкусен и е любим на почитателите на ловджийската кухня и на гурме-специалитетите. Един от известните ловджийски специалитети в любимата ни италианска кухня е асорти от различни видове дивеч...

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

 

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

 

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

 

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Пяната при готвене на манджа

Пяната при готвене на манджа

13 

се пяна от сваряването на месо в тенджерата за готвене е изключително важно, за да се създаде една хубаво и чисто като бульон ястие. Това е допълнителна работа, но тя е от ключово значение за "рафинирания" вкус и...

Съвети при готвене на бамя

Съвети при готвене на бамя

 

Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско...

Тънкости при готвене на аспержи

Тънкости при готвене на аспержи

1 

Аспержите са предпочитан зеленчук от много хора. Много от ценителите го наричат „благородник на зеленчуците” поради особените грижи и внимание, които той изисква. Съществуват над 3000 вида аспержи, но на пазара...

Здравословно готвене в глинени съдове

Здравословно готвене в глинени съдове

 

свойствата на глината, е започнало масовото производство на съдове за готвене. Глината е материал, до който всеки един от нас поне веднъж се е докосвал, , приготвяйки нещо вкусно. В производството често се добавяли...