Чесън

Чесън

0

производители на чесън с търговски цели. Много отдавна са открити антимикробните свойства на чесъна. Още през 1858 година Луи Пастьор ги потвърждава, а през 20 век Алберт Швайцер успешно прилага зеленчука за лечение на...

1

Готвене с Чесън

Търсиш информация за Готвене с Чесън? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене с Чесън.
Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Съвети при готвене без мазнина

Съвети при готвене без мазнина

1

вино. Въпреки това, в бульона също има мазнина. За да я премахнете, загрейте течността. Когато се нагорещи, мазнината изплува отгоре. Премахнете я с лъжица. Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....

Темпура - японската техника на готвене

Темпура - японската техника на готвене

Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат. Терминът темпура се смята, че е придобил популярност в южната част на...

Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

много вкусна. Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове. Продуктите, приготвени в...

Съвети за готвене на патладжани

Съвети за готвене на патладжани

1

зеленчуците. След това наредете готовия опечен патладжан в съд, който можете да затворите с капак. Намажете хубаво патладжана с предварително направената смес от чесън, копър и малко зехтин. Пригответе това 1–2 часа преди вечеря, за да могат патладжанчетата „да поемат” от копъра и чесъна....

Уреди за готвене на пара

Уреди за готвене на пара

1

непрозрачни. Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва ако си вземете прозрачни – все пак говорим за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички. Следващото по избор е марката – всичко зависи от това...

Съвети за готвене на патица

Съвети за готвене на патица

1

– различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина. 1. Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я...

Правилата за наистина здравословно готвене!

Правилата за наистина здравословно готвене!

Здравословно готвене е важно решение, което ще предотврати много хронични заболявания и дисфункции, както и ще ви накара да се почувствате и да изглежда най-добре. Ключовете за здравословно готвене включват използване...