Замразяване на чушки

Замразяване на чушки

0

Червеният и жълтият цвят на пиперките всъщност е съвкупност от пигменти-антиоксиданти. Освен че ни пазят от старостта, те съдържат още калий, калций, магнезий, фосфор и желязо. Именно заради това тяхната...

1

Замразяване на боровинки

Търсиш информация за Замразяване на боровинки? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на боровинки.
Как да замразяваме царевица?

Как да замразяваме царевица?

при замразяването. Много подходяща за замразяване е сладката царевица. Като купите царевица в сезона, в който се продава евтино, ще спестите доста средства след това и ще можете дълго време да се насладите на вкуса й...

Замразяване и съхранение на бамя

Замразяване и съхранение на бамя

Ви. И в двата случая е добре бамята да бъде обработена не по-късно от 24 часа след като бъде набрана. Ето как да процедирате в тези две ситуации: Замразяване на бамя След като сте се снабдили с бамята трябва да...

Замразяване и размразяване на тесто

Замразяване и размразяване на тесто

1

Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате...

Боровинки

Боровинки

2

различните региони. В България, основно се срещат четири вида боровинки. Синя боровинка - произхожда от Северна Америка, в България се среща във всички планини. Цъфти през май-юни и узрява през юли-септември...

Замразяване на магданоз и копър

Замразяване на магданоз и копър

непредвидено и е необходимо да добавим магданоз или копър веднага. В тези случаи трябва спешно да си набавим подправките от някъде и е изключително удобно, ако ги имаме замразени във фризера. Самото замразяване изглежда лесна...

Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване

Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване

почистете от частите, които не се ядат, и от наранените места. Преди замразяване някои зеленчуци трябва да се бланшират. Добре е да се съхраняват в найлонови пликчета на подходящи за готвене дози, за да не се...

Съвети за замразяване и съхранение на миди

Съвети за замразяване и съхранение на миди

случаи това се оказва невъзможно. Поради тази причина ще ви дадем някои съвети как да съхранявате миди чрез замразяване и консервиране: Съхраняване на миди в хладилник Като цяло е най-добре да консумирате...

Основни правила при замразяване на риба

Основни правила при замразяване на риба

1

, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа. Тя трябва да се консумира веднага, но не и да се поставя във фризер или камера. Подготовката за замразяване...

Предложения за супи, подходящи за замразяване

Предложения за супи, подходящи за замразяване

супата се доварява. Замразяване: Добре охладената супа се налива в подходящ съд, опакова се и се замразява. Размразяване: Супата се прехвърля в тенджера и се затопля на умерен огън. Застройва се с 1-2 яйца и 1...

Замразяване на месо и колбаси във фризер

Замразяване на месо и колбаси във фризер

1

Всички видове месо и колбаси са подходящи за замразяване. Начините не се различават особено. Обединяващо е изискването да не са много тлъсти, а ако е прясно заклано, месото трябва да се окачи за няколко дни на хладно...

Практични съвети за опаковане преди замразяване

Практични съвети за опаковане преди замразяване

Текстът съдържа полезна информация и практични съвети за опаковане на продуктите, преди замразяване. Големите парчета месо, големите сладкиши, обемистите продукти с неправилна форма се опаковат в полиетиленово...