Кои са истинските пълнозърнести храни?
Кое за какво е полезно

Кои са истинските пълнозърнести храни?

0

Всяка диета и здравословен хранителен режим включват в себе си пълнозърнестите храни. Често обаче, когато чуем това определение, не можем да се сетим кои храни точно се имат предвид. Ето кои точно са пълнозърнестите храни

1

Зърнени храни

Обзор на текстовете за Зърнени храни. Открийте това, което търсите. Приятно сърфиране из последно публикуваните теми, идеи и заръки отнасящи се за Зърнени храни.
 • Зърнени храни - Пропуснатата закуска увеличава риска от диабетКое за какво е полезно

  Пропуснатата закуска увеличава риска от диабет

  01.05.20140

  Ако не закусваме, шансът от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания се удвоява. Дори при липса на апетит закуската е задължителна.

 • Зърнени храни - Лимец, спелта и камут - алтернатива на житотоКулинарни Съвети

  Лимец, спелта и камут - алтернатива на житото

  07.05.20131

  Имената на някои от видовете пшеничени продукти, като едно и двузърнест лимец, сепелта и камут, доскоро се споменаваха само от археолози и от някои по-екстравагантни агрономи. Днес поради заплахата от световен глад, те отново излизат на дневен ред.

 • Зърнени храни - Ползата от мюслиКулинарни Съвети

  Ползата от мюсли

  28.03.20132

  Мюслите са открити при разходка на швейцарски натуропат из Алпите. Мюслите изчистват организма от шлаки и оставят дълго време усещане за ситост. Можете сами да приготвите мюсли.

 • Зърнени храни - Какво е сорго и какво да сготвим с негоКулинарни Съвети

  Какво е сорго и какво да сготвим с него

  05.03.20130

  Соргото е богато на протеини зърно с текстура, подобна на просото. В Съединените щати, земеделските производители използват соргото за фураж на добитъка. В Африка и Азия, хората го използват в ястия като овесена каша и хляб.

 • Зърнени храни - Видове оризКое за какво е полезно

  Видове ориз

  09.01.20130

  Оризът е една от най-древните култури. Последните данни сочат, че за първи път е бил култивиран преди повече от шест хилядолетия в Китай.

 • Зърнени храни - Отслабва ли се със зърнени храниДиети

  Отслабва ли се със зърнени храни

  03.10.20120

  Със зърнените храни се отслабва, стига да направите правилния избор. Пълнозърнестите храни са важна част от здравословната диета. Те имат много по-висока хранителна стойност.

 • Зърнени храни - Полезни или вредни са зърнените храниКое за какво е полезно

  Полезни или вредни са зърнените храни

  23.09.20120

  Зърната, особено пълнозърнестите храни, са съществена част от здравословния начин на хранене. Всички видове зърна са добри източници на сложни въглехидрати и някои ключови витамини и минерали.

 • Зърнени храни - Суровите храни съдържат опасни токсиниКое за какво е полезно

  Суровите храни съдържат опасни токсини

  07.07.20110

  Нивото на токсините в натуралните плодове, зеленчуците и зърнените храни понякога може да е опасно високо. Това се дължи на допълнителната обработка с различни вещества за трайност.

 • Зърнени храни - Да се яде без хляб било гряхКое за какво е полезно

  Да се яде без хляб било грях

  03.07.20110

  Житeлитe нa Дpeвнa Гъpция ca cмятaли, чe тoзи, ĸoйтo сяда на масата без хляб, извъpшвa cтpaшeн гpяx. В Древна Индия нaй-гoлямoтo нaĸaзaниe билo дa ти зaбpaнят дa ядeш xляб.

 • Зърнени храни - Зърнените закуски повишават концентрациятаКое за какво е полезно

  Зърнените закуски повишават концентрацията

  20.03.20110

  Според ново проучване овесените ядки, трици и останалите житни закуски наистина повишават концентрацията при подрастващите. Купа със зърнени храни подобрява умствените способности и на възрастните.

 • Зърнени храни - Как да съхраняваме хранатаКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме храната

  02.03.20111

  Съхранявайки храната си не само Ви спестява ненужните разходки до магазина, но и Ви дарява с достатъчно провизии в момент на криза. Съвети за съхранение на зърнени храни, жито, ориз и др.

 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят