петък, 18 април
Лимец, спелта и камут - алтернатива на житото
Кулинарни Съвети

Лимец, спелта и камут - алтернатива на житото

1

Имената на някои от видовете пшеничени продукти, като едно и двузърнест лимец, сепелта и камут, доскоро се споменаваха само от археолози и от някои по-екстравагантни агрономи. Днес поради заплахата от световен глад, те отново излизат на дневен ред.

1

Зърнени храни

Зърнени храни - Обзор на текстовете за Зърнени храни. Открийте това, което търсите за Зърнени храни. Приятно сърфиране из последно публикуваните теми, идеи и заръки отнасящи се за Зърнени храни.
 • Зърнени храни - Ползата от мюсли
  Кулинарни Съвети

  Ползата от мюсли

  28.03.20131

  Мюслите са открити при разходка на швейцарски натуропат из Алпите. Мюслите изчистват организма от шлаки и оставят дълго време усещане за ситост. Можете сами да приготвите мюсли.

 • Зърнени храни - Какво е сорго и какво да сготвим с него
  Кулинарни Съвети

  Какво е сорго и какво да сготвим с него

  05.03.20130

  Соргото е богато на протеини зърно с текстура, подобна на просото. В Съединените щати, земеделските производители използват соргото за фураж на добитъка. В Африка и Азия, хората го използват в ястия като овесена каша и хляб.

 • Зърнени храни - Видове ориз
  Кое за какво е полезно

  Видове ориз

  09.01.20130

  Оризът е една от най-древните култури. Последните данни сочат, че за първи път е бил култивиран преди повече от шест хилядолетия в Китай.

 • Зърнени храни - Отслабва ли се със зърнени храни
  Диети

  Отслабва ли се със зърнени храни

  03.10.20120

  Със зърнените храни се отслабва, стига да направите правилния избор. Пълнозърнестите храни са важна част от здравословната диета. Те имат много по-висока хранителна стойност.

 • Зърнени храни - Полезни или вредни са зърнените храни
  Кое за какво е полезно

  Полезни или вредни са зърнените храни

  23.09.20120

  Зърната, особено пълнозърнестите храни, са съществена част от здравословния начин на хранене. Всички видове зърна са добри източници на сложни въглехидрати и някои ключови витамини и минерали.

 • Зърнени храни - Суровите храни съдържат опасни токсини
  Кулинарни Съвети

  Суровите храни съдържат опасни токсини

  07.07.20110

  Нивото на токсините в натуралните плодове, зеленчуците и зърнените храни понякога може да е опасно високо. Това се дължи на допълнителната обработка с различни вещества за трайност.

 • Зърнени храни - Да се яде без хляб било грях
  Кулинарни Съвети

  Да се яде без хляб било грях

  03.07.20110

  Житeлитe нa Дpeвнa Гъpция ca cмятaли, чe тoзи, ĸoйтo сяда на масата без хляб, извъpшвa cтpaшeн гpяx. В Древна Индия нaй-гoлямoтo нaĸaзaниe билo дa ти зaбpaнят дa ядeш xляб.

 • Зърнени храни - Зърненените закуски повишават концентрацията
  Кулинарни Съвети

  Зърненените закуски повишават концентрацията

  20.03.20110

  Според ново проучване овесените ядки, трици и останалите житни закуски наистина повишават концентрацията при подрастващите. Купа със зърнени храни подобрява умствените способности и на възрастните.

 • Зърнени храни - Как да съхраняваме храната
  Кулинарни Съвети

  Как да съхраняваме храната

  02.03.20111

  Съхранявайки храната си не само Ви спестява ненужните разходки до магазина, но и Ви дарява с достатъчно провизии в момент на криза. Съвети за съхранение на зърнени храни, жито, ориз и др.

Какво другите търсят

Статии и препоръки касаещи Зърнени храни. Готвач.бг се стреми да въвежда постоянно интересни текстове за Зърнени храни. Имаш предложения или критики към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да разширим и разнообразим тази секция Зърнени храни. Готвач.бг - национален портал за подбрани рецепти, здравословно хранене и Зърнени храни. Зърнени храни, мнения и оценки. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.