Канайоло

Канайоло

0

. История на канайоло Канайоло е сорт, който от векове се отглежда в Тоскана. Ето защо се предполага, че именно там трябва да се търсят неговите корени. Този сорт от много време се ползва в производството на купажното...

1

История на канайоло

Търсиш информация за История на канайоло? Разгледай последните ни публикации и статии за История на канайоло.
Любопитната история на ризотото

Любопитната история на ризотото

Оризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна. Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...

История на фондюто

История на фондюто

, поставен над спиртник. А самото име произхожда от френското fondre, което преведено означава разтопявам. Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в...

Кратка история на соята

Кратка история на соята

2

Преди много години европейците посетили Китай и там с изумление забелязали, че хората правели сирене, въпреки че не познавали млякото и млечните продукти. Когато видели соевите бобчета, те останали смаяни от това...

Кралската история на пицата

Кралската история на пицата

Вероятно няма човек, който да не обича пица. Това толкова вкусно ястие има доста необикновена история. Сега ще ви заведа в онова време, в което са царували кралете Фердинанд I и Фердинанд II, и ще ви разкажа за...

Кратка история на банана

Кратка история на банана

култивирани по-късно и независимо в други райони на Югоизточтна Азия. Смята се обаче, че именно Югоизточна Азия е истинската родина на бананите. Банани също са били открити и в Африка - там бананът също има дълга история...

Фасул - история и видове

Фасул - история и видове

Фасулът е биологичен вид от семейство бобови. Пренесен е в Европа по времето на великите географски открития. Отглежда се за домашна култура и прехрана по целия свят. Родината на това растение е Южна Америка, но може...

История на марципана

История на марципана

У нас марципанът не се слави като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста...

История на пържените филийки

История на пържените филийки

1

Пържените филийки са известни още като "френч тоуст". Това обаче съвсем не означава, че идват от Франция. Тази така популярна закуска датира още много преди Франция да добие днешните си контури и привички в кухнята...

История на артишока

История на артишока

Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я...

История на сандвича

История на сандвича

2

тях измислил филиите, с които се хранел от своето писалище. Благодарение на своето откритие граф Джон Монтегю успява да влезе в световната кулинарна история. Благородникът от областта Сандвич бил член на английския...

История на Рахат Локума

История на Рахат Локума

Историята на авангардното произведение на турското сладкарско изкуство - Рахат Локума, започва някъде през ориенталското Средновековие. Наименованието му произлиза от арабски език, в който означава "сладост за гърлото...