Как да познаете, че страдате от липса на йод
Кое за какво е полезно

Как да познаете, че страдате от липса на йод

0

Лоши ефекти от недостига на йод в тялото ви може да са липса на енергия и умора, забавяне на метаболизма, а оттам - нежелано напълняване, или отслабена имунна система

1

Йод

Списък на публикациите и темите касаещи Йод. Открийте това, което ви трябва. Приятно гледане на най-новите теми, класации и препоръки касаещи Йод.
 • Йод - Недостиг на йодХранене при проблеми

  Недостиг на йод

  10.05.20150

  Йодът е част от групата на минералните соли и за разлика от витамините, мазнините и протеините, той няма хранителна стойност.

 • Йод - Предозиране с йодХранене при проблеми

  Предозиране с йод

  04.05.20150

  Много е важно при опасност от отравяне с йод да се потърси незабавна медицинска помощ. Допустимите граници на дневен прием на йод са около 150 микрограма, като при бременни и кърмачки не трябва да надвишава 220-290 микрограма.

 • Йод - Кои храни са полезни за щитовидната жлеза и кои неХранене при проблеми

  Кои храни са полезни за щитовидната жлеза и кои не

  18.01.20152

  Проблемите с щитовидната жлеза се откриват трудно. Обикновено симптомите са проблеми с теглото, липса на енергия и лошо храносмилане. Постоянното чувство на умора е придружено от подуване.

 • Йод - ЙодМинерали

  Йод

  19.03.20141

  Йодът играе важна роля в превенцията и лечението на гуша, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, спонтанни аборти. Дефицит на йод и храни съдържащи йод. Функции на щитовидната жлеза.

 • Йод - Веганите страдат от липса на йодХранене при проблеми

  Веганите страдат от липса на йод

  07.05.20133

  Йод се намира е йодирана сол, морски дарове, яйца, млечни продукти, както и някои видове хляб. Дефицитът му по време на развитието на плода и в ранна детска възраст е водеща причина за мозъчни увреждания в голяма част от света.

 • Йод - Храни, съдържащи йодХранене при проблеми

  Храни, съдържащи йод

  01.04.20134

  Йодът е химичен елемент който е от съществено значение за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които регулират растежа и метаболизма. Йодът е компонент на почти всяко живо растение и животно.

 • Йод - Менделеевата таблица в организма ниКое за какво е полезно

  Менделеевата таблица в организма ни

  02.11.20110

  Отделните елементи имат за изключително важни за нормалното развитие на организма. В текста е посочено кратко описание на значението на най-съществените елементи за протичането на физиологичните процеси в тялото ни.

 • Йод - Ябълковите семки - полезни и опасниКое за какво е полезно

  Ябълковите семки - полезни и опасни

  06.07.20110

  Ябълковите семки са полезни, защото пет от тях покриват дневната норма от йод. Те обаче съдържат вредно вещество, което се разгражда до киселина. Безопасно е да се ядат пет семки на ден.

 • Йод - Функции на витамините и минералитеВитамини

  Функции на витамините и минералите

  21.09.20100

  Витамините и минералите играят съществена роля за функциониране на човешките органи. Функции и ролч следните минерали и витамини: сяра, хлор, йод, магнезий, желязо, фосфор, натрий, калций, витамин C.

 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят