Лечебната сила на лютите чушлета
Хранене при проблеми

Лечебната сила на лютите чушлета

0

Знаете ли, че лютите чушки помагат при епилепсия, хепатит, астма, алергии, атеросклероза и дори някои от усложненията на захарния диабет.

1

Капсаицин

Списък на темите за Капсаицин. Намерете това, което ви трябва. Приятно гледане на най-новите материали, класации и препоръки касаещи Капсаицин.
 • Капсаицин - Ползи от кайенски пиперКое за какво е полезно

  Ползи от кайенски пипер

  28.01.20150

  Кайенски пипер може да се прилага за лечение на ревматоиден артрит, фибромиалгия, остеоартрит. Често кайенският пипер се прилага и при мускулни спазми, а при ларингит може да се направи гаргара с лютата подправка.

 • Капсаицин - КапсаицинХранителни Добавки

  Капсаицин

  22.01.20150

  Капсаицин е вещество, което през годините е станало обект на множество изследвания. Капсаицин може да бъде използвано в различни сфери. Капсаицинът намалява болката.

 • Капсаицин - Кръвното обича лютите чушкиКулинарни Съвети

  Кръвното обича лютите чушки

  02.05.20141

  Лютите чушки и други пикантни храни може да оказват положителен ефект върху кръвното налягане, установиха китайски учени от Военния медицински университет.

 • Капсаицин - Кайенски ПиперПодправки

  Кайенски Пипер

  25.03.20140

  Нажежаващият кулинарния градус кайенски пипер е популярното чили, считано за най-лютивият пипер на земята. За родината на кайенския пипер се счита Тропична Америка. Кайенският пипер не бива да се консумира от хора с язва

 • Капсаицин - Характерът ни определя любовта към лютотоЛюбопитно

  Характерът ни определя любовта към лютото

  06.08.20131

  Екипът на Надя Бърнс от университета в Пенсилвания подложил доброволците на тест, за да се определи каква е тяхната личност, до колко предпочитат да изживяват нови преживявания и до колко предпочитат сигурността.

 • Капсаицин - Как да неутрализираме лютотоКулинарни Съвети

  Как да неутрализираме лютото

  26.11.20120

  Лютото дава вкус и индивидуалност на храните и е важна съставка в кухнята на много култури. Често се случва силната лютивина на някоя ненадейно малка люта чушка, да ни изкара извън контрол. Има няколко средства, които неутрализират лютото

 • Капсаицин - Как да премахнем паренето от люти чушкиКулинарни Съвети

  Как да премахнем паренето от люти чушки

  30.01.20121

  Когато при готвене използвате люти чушки или лют червен пипер, не докосвайте с ръце очите си, носа или устата си. Паренето в устата се отстранява с прясно и кисело мляко, домат и сладолед.

 • Капсаицин - Няколко причини да ядете лютоКое за какво е полезно

  Няколко причини да ядете люто

  12.08.20112

  Статистиката показва, че народите, които ядат по-често подлютени храни, имат много по-малко случаи на инфаркт и инсулт. Чушките укрепват стените на кръвоносните съдове и поради богатото си съдържание на витамин А и С.

 • Капсаицин - Лютите чушки топят тлъстинитеКое за какво е полезно

  Лютите чушки топят тлъстините

  08.07.20110

  Ако искате да отслабнете и издържате на люто, грабвайте лютите чушки. Топлината, която отделя тялото може да повиши броя на изгорените калории и да стопи излишните мастни натрупвания.

 • Капсаицин - Лютите чушки ни правят щастливиКое за какво е полезно

  Лютите чушки ни правят щастливи

  29.11.20100

  Хапването на люти чушки предизвиква отделянето на хормона на щастието - ендорфин. Лютивината на чушлетата се дължи на веществото капсаицин.

 • Капсаицин - Най-лютите чушкиКое за какво е полезно

  Най-лютите чушки

  03.11.20100

  Преди близо век американски химик създава скала за измерване лютивината на лютите чушки. Капсаициновото масло се извлича от сушени чушки и се смесва със захарен разтвор.

 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят