Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

0

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

1

Консервиране на зеленчуци

Търсиш информация за Консервиране на зеленчуци? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервиране на зеленчуци.
Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Как да консервираме лобода?

Как да консервираме лобода?

, тестени изделия. Градинската лобода е цял склад на протеини. Може да се използва и пресен сок от растението. Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол...

Как да консервираме чушки

Как да консервираме чушки

Чушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях. Можете да ги приберете във фризер, другият вариант е да ги консервирате в буркани и да ги оставите...

Консервиране на риба

Консервиране на риба

3

Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби...

Консервиране чрез осоляване

Консервиране чрез осоляване

продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус. При консервирането чрез осоляване солта лишава вредните микроорганизми и гъбичките от водата...

Консервиране на патладжани

Консервиране на патладжани

патладжана със олиото, където се е пържил, предварително прецедено. Затваряте и стерилизирате за 15 минути. Можете да консервирате и пържен патладжан с малко чесън – без никакви останали зеленчуци. Просто трябва да нарежете...

Консервиране на моркови

Консервиране на моркови

1

морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови. Нужни са пресни зеленчуци. Те се измиват се и нарязват на кръгчета...

Консервиране на нераздробено месо

Консервиране на нераздробено месо

1

направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо. Така ще постигнете перфектен резултат. Сушенето на месото е много стар метод за консервиране на големи парчета месо. В...