Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

0

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

1

Консервиране на зеленчуци

Търсиш информация за Консервиране на зеленчуци? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервиране на зеленчуци.
Консервиране на череши

Консервиране на череши

 

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

 

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

 

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

 

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Как да консервираме лобода?

Как да консервираме лобода?

 

, тестени изделия. Градинската лобода е цял склад на протеини. Може да се използва и пресен сок от растението. Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол...

Как да консервираме чушки

Как да консервираме чушки

 

Чушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях. Можете да ги приберете във фризер, другият вариант е да ги консервирате в буркани и да ги оставите...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

 

Тиквата добавя фибри към диетата ви и е богат източник на витамин А. Естествено ниското съдържание на калории в тиквата, която съдържа само следи от натрий и мазнини и е без холестерол я прави отличен избор за...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

2 

. Сложете ги в отделението на хладилника, което е отделено за зеленчуци. По този начин могат да се съхраняват няколко дена, но не прекалявайте с чакането- развалят се изведнъж, не изчаквайте повече от 3 дена. Ако...

Съхранение и консервиране на гъби

Съхранение и консервиране на гъби

1 

Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

 

подобряване на зрението, помагат при невро-дегенеративни смущения и др. След като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате. Можете да си направите...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

1 

консервирате. Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго. Може да се съхранява сурова и необелена до 2 дни. Сложете я в найлонов плик и в хладилник. Ако купувате голямо...