Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

0

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

1

Консервиране на зеленчуци

Търсиш информация за Консервиране на зеленчуци? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервиране на зеленчуци.
Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

 

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

 

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

 

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

 

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Как да консервираме чушки

Как да консервираме чушки

 

Чушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях. Можете да ги приберете във фризер, другият вариант е да ги консервирате в буркани и да ги оставите...

Как да консервираме лобода?

Как да консервираме лобода?

 

, тестени изделия. Градинската лобода е цял склад на протеини. Може да се използва и пресен сок от растението. Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

2 

. Сложете ги в отделението на хладилника, което е отделено за зеленчуци. По този начин могат да се съхраняват няколко дена, но не прекалявайте с чакането- развалят се изведнъж, не изчаквайте повече от 3 дена. Ако...

Съхранение и консервиране на гъби

Съхранение и консервиране на гъби

1 

Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

1 

консервирате. Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго. Може да се съхранява сурова и необелена до 2 дни. Сложете я в найлонов плик и в хладилник. Ако купувате голямо...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

 

подобряване на зрението, помагат при невро-дегенеративни смущения и др. След като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате. Можете да си направите...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

 

Тиквата добавя фибри към диетата ви и е богат източник на витамин А. Естествено ниското съдържание на калории в тиквата, която съдържа само следи от натрий и мазнини и е без холестерол я прави отличен избор за...