Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

0

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

1

Консервирани храни

Търсиш информация за Консервирани храни? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани храни.
Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

 

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

 

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

 

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

 

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

Консервиране на моркови

Консервиране на моркови

1 

морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови. Нужни са пресни зеленчуци. Те се измиват се и нарязват на кръгчета...

Консервиране на патладжани

Консервиране на патладжани

 

Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините. Повечето от тях ни дават възможност да решим дали да ги приберем във...

Консервиране чрез осоляване

Консервиране чрез осоляване

 

с тежест, оставете в хладилника и след една седмица я извадете. Същото съотношение на сол се използва и за консервиране на кореноплоди – ряпа, моркови, целина, картофи. Кореноплодите се измиват добре и да се...

Консервиране на чери домати

Консервиране на чери домати

2 

консервиране на чери домати. Необходим ви е трилитров буркан, 2 супени лъжици сол, 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица оцет, 1 чаена лъжичка водка, горчица на връхчето на ножа. Добавете и подправки по ваш вкус...

Консервиране на нераздробено месо

Консервиране на нераздробено месо

1 

направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо. Така ще постигнете перфектен резултат. Сушенето на месото е много стар метод за консервиране на големи парчета месо. В...

Консервиране на риба

Консервиране на риба

3 

Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

 

здравословна храна. За жалост, обаче не е можем да кажем същото за тиквен пай с бита сметана! Но за щастие, можем да използваме тиквата в много други възхитителни и здравословни ястия. Избора на високо...

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest