Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

0

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

1

Консервирани храни

Търсиш информация за Консервирани храни? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани храни.
Консервиране на череши

Консервиране на череши

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

1

Царевицата произлиза от Централна Америка. Тя също може да бъде съхранявана за по-дълго време. Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при царевицата има малки подробности, които ще ни помогнат да се справим с...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

2

, а стават прекрасни и приготвени под формата на кюфтета, печени на тиган или на скара, дори като мусака с яйца и кисело мляко. Поради тази причина голяма част от домакините иска да имат консервирани тиквички...

Съхранение и консервиране на гъби

Съхранение и консервиране на гъби

1

Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

Боровинките са изключително богати на витамин А и витамин С. Освен вкусовите си качества, боровинките притежават и лечебен ефект за различни видове неразположения - понижават холестерола, изключително полезни за...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

здравословна храна. За жалост, обаче не е можем да кажем същото за тиквен пай с бита сметана! Но за щастие, можем да използваме тиквата в много други възхитителни и здравословни ястия. Избора на високо...

Консервиране на патладжани

Консервиране на патладжани

Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините. Повечето от тях ни дават възможност да решим дали да ги приберем във...

Консервиране чрез осоляване

Консервиране чрез осоляване

с тежест, оставете в хладилника и след една седмица я извадете. Същото съотношение на сол се използва и за консервиране на кореноплоди – ряпа, моркови, целина, картофи. Кореноплодите се измиват добре и да се...