Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

0

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

1

Консервирани храни

Търсиш информация за Консервирани храни? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани храни.
Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

Консервиране на чери домати

Консервиране на чери домати

2

консервиране на чери домати. Необходим ви е трилитров буркан, 2 супени лъжици сол, 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица оцет, 1 чаена лъжичка водка, горчица на връхчето на ножа. Добавете и подправки по ваш вкус...

Консервиране на риба

Консервиране на риба

3

Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби...

Консервиране на нераздробено месо

Консервиране на нераздробено месо

1

направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо. Така ще постигнете перфектен резултат. Сушенето на месото е много стар метод за консервиране на големи парчета месо. В...

Консервиране на патладжани

Консервиране на патладжани

Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините. Повечето от тях ни дават възможност да решим дали да ги приберем във...

Консервиране чрез осоляване

Консервиране чрез осоляване

с тежест, оставете в хладилника и след една седмица я извадете. Същото съотношение на сол се използва и за консервиране на кореноплоди – ряпа, моркови, целина, картофи. Кореноплодите се измиват добре и да се...

Консервиране на моркови

Консервиране на моркови

1

морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови. Нужни са пресни зеленчуци. Те се измиват се и нарязват на кръгчета...

Съхранение и консервиране на рукола

Съхранение и консервиране на рукола

Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате...