Консервиране на маслини

Консервиране на маслини

0

им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване. Има много традиционни методи за консервиране на храни...

1

Консервирани храни

Търсиш информация за Консервирани храни? Разгледай последните ни публикации и статии за Консервирани храни.
Консервиране на лозови листа

Консервиране на лозови листа

 

Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа...

Консервиране на череши

Консервиране на череши

 

Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци. Най-лесно се прави компот от череши - това е традиционен начин за...

Консервиране на гювеч

Консервиране на гювеч

 

, лесно можете да си направите зимнина, която да ви помогне за приготвянето на тази вкусотия. Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои...

Технологията на консервиране

Технологията на консервиране

 

Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

 

здравословна храна. За жалост, обаче не е можем да кажем същото за тиквен пай с бита сметана! Но за щастие, можем да използваме тиквата в много други възхитителни и здравословни ястия. Избора на високо...

Съхранение и консервиране на гъби

Съхранение и консервиране на гъби

1 

Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

 

Боровинките са изключително богати на витамин А и витамин С. Освен вкусовите си качества, боровинките притежават и лечебен ефект за различни видове неразположения - понижават холестерола, изключително полезни за...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

2 

, а стават прекрасни и приготвени под формата на кюфтета, печени на тиган или на скара, дори като мусака с яйца и кисело мляко. Поради тази причина голяма част от домакините иска да имат консервирани тиквички...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

1 

Царевицата произлиза от Централна Америка. Тя също може да бъде съхранявана за по-дълго време. Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при царевицата има малки подробности, които ще ни помогнат да се справим с...

Консервиране на моркови

Консервиране на моркови

1 

морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови. Нужни са пресни зеленчуци. Те се измиват се и нарязват на кръгчета...

Консервиране на патладжани

Консервиране на патладжани

 

Вече e време да подготвяме зимнината и да приберем всякакви зеленчуци, които ще ни бъдат нужни на зима и няма да можем да намерим по магазините. Повечето от тях ни дават възможност да решим дали да ги приберем във...