Български постни манджи

Български постни манджи

0

в българската кухня заемат постните манджи. Рецептите са формирани в продължение на векове. Традициите на приготвяне и овкусяване представляват уникална симбиоза от европейската и азиатска кухня. Някои от най...

1

Манджи

Търсиш информация за Манджи? Разгледай последните ни публикации и статии за Манджи.
Вкусни постни манджи с праз

Вкусни постни манджи с праз

Французите считат вкуса на праза за изтънчен и неслучайно той е главна съставка в тяхната основа за супи и зеленчукови ястия, наречена мирпоа - праз/лук, моркови и целина. За щастие вкусният праз може да се...

Лесни и бързи зимни манджи

Лесни и бързи зимни манджи

3

През зимата зарадвайте близките си или сгответе за гости лесни и бързи манджи. Много бързо се приготвя задушено месо по мексикански. Необходими са ви една глава лук, една скилидка чесън, две супени лъжици олио...

Бързи и леки манджи за вечеря

Бързи и леки манджи за вечеря

1

Когато се приберете вкъщи след дългия работен ден, ви се иска да приготвите нещо набързо. Тук ще ви предложим две леки ястия, които можете да сготвите без големи усилия. Освен това, те са достатъчно леки за да не...

Пяната при готвене на манджа

Пяната при готвене на манджа

13

Пяната, която се образува при варенето на някои зеленчуци и месо не изглежда добре и повечето домакини се опитват да я отстранят, когато приготвят специална вечеря. В японската кухня, например, обирането на подалата...

Как да оправим пресолената манджа

Как да оправим пресолената манджа

да остане десет минути в горещата супа или манджа, и след това да се извади. При липса на черен хляб в торбичката можете да сложите брашно – то ще поеме излишната сол. Но супата или манджата ще станат леко мътни...

Можем ли да консервираме манджи в буркани

Можем ли да консервираме манджи в буркани

4

няколко особености. Ако сте консервирали някаква манджа и при отварянето забележите, че капачката е изпъкнала, а не хлътнала, трябва да изхвърлите сготвеното – най-вероятно е развалено. Консервирането на готова храна е...

Целината - на всяка манджа мерудия

Целината - на всяка манджа мерудия

Миризливата целина е почитана още в древните времена от елини и римляните. В кулинарията се използват корени, листа и семената ѝ. Коренът е богат на минерални вещества и белтъчени, листата изобилстват на витамини А...

Вкусните манджи карат французите да щурмуват българските села

Вкусните манджи карат французите да щурмуват българските села

Вкусните български ястия, предлагани в малките населени места, карат много от чуждестранните туристи да се завърнат в България отново и отново. Примамени от апетитните ни традиционни гозби, те с лекота пренебрегват...

От нищо нещо или какво да сготвим от вчерашните манджи

От нищо нещо или какво да сготвим от вчерашните манджи

Понякога готвим по-голямо количество ястия и ето какво може да направим, ако са ни останали по 1-2 порции от различни блюда, предястия. - Парчета печено месо без сос - нарязваме на малки хапки. Слагаме в тавичка и...

Мобилни мандри ще разпространяват българското сирене

Мобилни мандри ще разпространяват българското сирене

Деница Динчева – експерт в агроминистерството, съобщи на семинар, организиран от Асоциацията на земеделските производители в България, че е възможно скоро да си купуваме сирене от мобилни мандри. За целта обаче...

Изпитаните методи за обезсоляване на пресолената манджа

Изпитаните методи за обезсоляване на пресолената манджа

2

-сериозен е случаят с пресолената манджа, тъй като дори да сме посолили малко гозбата, непосредствено преди ядене можем да поправим тази грешка. Как можем да обезсолим дадена манджа и тя пак да бъде вкусна? Има няколко...