събота, 19 април
Основни правила при готвенето на храна
Кулинарни Съвети

Основни правила при готвенето на храна

1

Приготвянето на здравословна храна не е никак трудно действие. Когато е възможно, сменете маслото със зехтин. Не добавяйте сол към зеленчуците, докато те се готвят.

1

Масло

Масло - Списък на публикациите касаещи Масло. Открийте това, което ви трябва относно Масло. Приятно гледане на най-новите публикации, класации и препоръки касаещи Масло.
 • Масло - В древността маслото било признак за благополучие
  Любопитно

  В древността маслото било признак за благополучие

  07.03.20140

  Древните са смятали маслото за признак за богатство, защото не всеки е могъл да си го позволи. То се е правело от бит каймак, сметана, като един от методите е бил чрез претопяване.

 • Масло - Масло
  Хранителни Продукти

  Масло

  04.03.20141

  С термина масло се обозначават много продукти. Съществува краве масло, растително масло, палмово масло, кокосово масло, розово масло и др. Ползи и вреди от маслото. Дневна допустима дажба масло.

 • Масло - Какаово масло
  Хранителни Продукти

  Какаово масло

  21.02.20145

  Какаовото масло е една от най-чистите, полезни естествено втвърдени растителни мазнини. Какаовото масло изобилства от витамини и антиоксиданти. Ползи от какаовото масло.

 • Масло - Фъстъчено масло
  Хранителни Продукти

  Фъстъчено масло

  21.02.20140

  Фъстъченото масло е изключително полезен хранителен продукт, ако е приготвен без добавка на различни консерванти и хидрогенирани мазнини. Закуската с фъстъчено масло пази кръвоносните ви съдове. Състав на фъстъченото масло.

 • Масло - Кокосово масло
  Хранителни Продукти

  Кокосово масло

  21.02.20143

  Кокосовото масло е една от най-полезните мазнини. Избирайте винаги натурално и нехидрогенирано кокосово масло. Кокосовото масло или олио засилва метаболизма, подобрява храносмилането и съживява кожата.

 • Масло - Какво да приготвим с пречистено масло Гхи
  Какво да сготвя

  Какво да приготвим с пречистено масло Гхи

  19.10.20131

  Аюрведа е най-древната индийска наука за здравето. Според нея един от най-полезните продукти, които могат да се консумират, е пречистеното масло Гхи.

 • Масло - Трайност на олиото и маслото
  Кулинарни Съвети

  Трайност на олиото и маслото

  20.06.20130

  Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.

 • Масло - С какво да заменим маслото
  Кое за какво е полезно

  С какво да заменим маслото

  02.06.20130

  В кулинарията, вместо масло може да се използва течно растително олио. За да избегнете изкуствените заместители, избягвайте продукти, съдържащи хидрогенирани растителни мазнини.

 • Масло - Как да готвим с по-малко мазнина
  Кулинарни Съвети

  Как да готвим с по-малко мазнина

  16.02.20131

  Готвенето с мазнина добавя огромно количество допълнителни калории на храните, дори и на тези които са с ниско съдържание на мазнини. Всяка допълнителна чаена лъжичка мазнина е около 45 калории и 5 грама мазнини.

Какво другите търсят

Полезна информация и заръки на тема Масло. Готвач.бг се стреми да публикува често развлекателни статии на тема Масло. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика Масло. Готвач.бг - най-подробният сайт за готварски рецепти, правилно хранене и Масло. Масло, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.