Видове мая за хляб. Каква да изберем?

Видове мая за хляб. Каква да изберем?

0

В много рецепти за печене на хляб и питки присъства мая за хляб. Тук възниква въпросът От кой вид мая е най-добре да се използва? Защото в приготвянето на хляб тази съставка е важна точка. Трудно е да се отговори...

1

Мая за хляб

Търсиш информация за Мая за хляб? Разгледай последните ни публикации и статии за Мая за хляб.
Мая

Мая

3

жива квас отнема за повечето от нас доста време и често маята е предпочитана за приготвянето на тесто за пица, хляб, питки, кифлички или сладкиши. Когато приготвяте печиво с мая, винаги разтваряйте маята в леко...

Бирена мая

Бирена мая

От дълги години маята се използва като както в производството на тестени изделия и пивоварството, така и в здравословното и спортно хранене. Бирената мая представлява добавка, която има повече общи неща с бирата...

Ползи от бирената мая

Ползи от бирената мая

Бирената мая се получава от едноклетъчната гъбичка Saccharomyces cerevisiae и се използва за направата на бира. В същото време обаче тя е широко използвана като хранителна добавка – най-вече заради високото си...

Всички ползи от бирената мая

Всички ползи от бирената мая

2

Бирената мая е изключително полезна хранителна добавка. Тя се получава от едноклетъчната гъба Saccharomyces cerevisiae и е основна съставка при производството на бира, но се използва и при приготвянето на много...

Хлебна мая или естествена закваска?

Хлебна мая или естествена закваска?

4

Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена...

Суха мая - факти и приложение

Суха мая - факти и приложение

. Полученият алкохол се изпарява при печене. В търговските вериги маята се предлага като прясна и суха. Сухата мая е вид набухвател. Сухата мая е позната от края на 60-те години на миналия век. Тя се съхранява лесно, има...

За и против бирената мая

За и против бирената мая

Бирената мая е кръстена така, защото идва от едни и същи дрожди, използвани за ферментация и производство на бира - Saccharomyces cerevisiae. Важно е обаче да се разбере, че маята, използвана за пивоварство, е...

Пълнозърнест хляб

Пълнозърнест хляб

естествен продукт. В Германия дори се произвежда хляб, който е с добавка на минимално количество мая, който се оставя да вкисне от само себе си за няколко дена на 25 градуса температура без директен допир с въздуха и...

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

повлияе се крие в маята. За да не се напиваме, Кох съветва преди всяко парти да изяждаме по една лъжичка мая. Разбира се, ако вкусът й ви се струва твърде неприятен, какъвто е случаят с Кох, можете да я смесите с...

Създадоха супер шоколад с мая за бира

Създадоха супер шоколад с мая за бира

университета в Льовен в Белгия си послужиха с бирена мая, за да направят неповторим нов шоколад, предава вестник Дейли мейл. За да подобрят качествата на шоколада, изследователите са си послужили със...

Еднофазен и двуфазен метод при замесване на тесто с мая

Еднофазен и двуфазен метод при замесване на тесто с мая

По света се приготвят най-различни хлябове и пити. Най-разпространеното тесто, от което се приготвят, е това с мая за хляб. Най-популярният обикновен хляб се меси само от брашно, вода, мая и сол. И това е така...