Мая

Мая

3

квас отнема за повечето от нас доста време и често маята е предпочитана за приготвянето на тесто за пица, хляб, питки, кифлички или сладкиши. Когато приготвяте печиво с мая, винаги разтваряйте маята в леко...

1

Мая за хляб

Търсиш информация за Мая за хляб? Разгледай последните ни публикации и статии за Мая за хляб.
Бирена мая

Бирена мая

 

От дълги години маята се използва като както в производството на тестени изделия и пивоварството, така и в здравословното и спортно хранене. Бирената мая представлява добавка, която има повече общи неща с бирата...

Ползи от бирената мая

Ползи от бирената мая

 

Бирената мая се получава от едноклетъчната гъбичка Saccharomyces cerevisiae и се използва за направата на бира. В същото време обаче тя е широко използвана като хранителна добавка – най-вече заради високото си...

Хлебна мая или естествена закваска?

Хлебна мая или естествена закваска?

4 

Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена...

Всички ползи от бирената мая

Всички ползи от бирената мая

2 

Бирената мая е изключително полезна хранителна добавка. Тя се получава от едноклетъчната гъба Saccharomyces cerevisiae и е основна съставка при производството на бира, но се използва и при приготвянето на много...

Пълнозърнест хляб

Пълнозърнест хляб

 

напълно естествен продукт. В Германия дори се произвежда хляб, който е с добавка на минимално количество мая, който се оставя да вкисне от само себе си за няколко дена на 25 градуса температура без директен допир с...

Създадоха супер шоколад с мая за бира

Създадоха супер шоколад с мая за бира

 

университета в Льовен в Белгия си послужиха с бирена мая, за да направят неповторим нов шоколад, предава вестник Дейли мейл. За да подобрят качествата на шоколада, изследователите са си послужили със...

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

 

повлияе се крие в маята. За да не се напиваме, Кох съветва преди всяко парти да изяждаме по една лъжичка мая. Разбира се, ако вкусът й ви се струва твърде неприятен, какъвто е случаят с Кох, можете да я смесите с...

Истината за Ватиканския хляб!

Истината за Ватиканския хляб!

 

Случайно попаднах в един български сайт на рецепта за Ватикански хляб. Започна да ме гложди любопитство, а това, че този хляб се прави само веднъж в живота, нещо не ми допадна. Другото, че някой трябва да ти даде...

Ползата от черния хляб

Ползата от черния хляб

 

заболявания при хората, които редовно консумират ръжен хляб, се срещат с тридесет процента по-рядко, отколкото при любителите на белия хляб. Най-полезен е черният хляб, който е приготвен без добавяне на мая. Приготвеният...

Икономични рецепти с хляб

Икономични рецепти с хляб

 

Остатъците от хляб лесно могат да бъдат оползотворени. С тях можете да си приготвите закуска или някакъв сладкиш, който да е подходяща компания на следобедния чай или кафе. Най-лесният и добре познат вариант за...

Магията на ватиканския хляб

Магията на ватиканския хляб

152 

седмица. В основата на легендата лежи вярата, че магията на Ватиканския хляб трябва да се предава от дом на дом. Освен че е много вкусен, за хляба се говори, че носи щастие и здраве на цялото семейство, а...

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest