Мая

Мая

3

жива квас отнема за повечето от нас доста време и често маята е предпочитана за приготвянето на тесто за пица, хляб, питки, кифлички или сладкиши. Когато приготвяте печиво с мая, винаги разтваряйте маята в леко...

1

Мая за хляб

Търсиш информация за Мая за хляб? Разгледай последните ни публикации и статии за Мая за хляб.
Бирена мая

Бирена мая

От дълги години маята се използва като както в производството на тестени изделия и пивоварството, така и в здравословното и спортно хранене. Бирената мая представлява добавка, която има повече общи неща с бирата...

Ползи от бирената мая

Ползи от бирената мая

Бирената мая се получава от едноклетъчната гъбичка Saccharomyces cerevisiae и се използва за направата на бира. В същото време обаче тя е широко използвана като хранителна добавка – най-вече заради високото си...

Хлебна мая или естествена закваска?

Хлебна мая или естествена закваска?

4

Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена...

Всички ползи от бирената мая

Всички ползи от бирената мая

2

Бирената мая е изключително полезна хранителна добавка. Тя се получава от едноклетъчната гъба Saccharomyces cerevisiae и е основна съставка при производството на бира, но се използва и при приготвянето на много...

Пълнозърнест хляб

Пълнозърнест хляб

естествен продукт. В Германия дори се произвежда хляб, който е с добавка на минимално количество мая, който се оставя да вкисне от само себе си за няколко дена на 25 градуса температура без директен допир с въздуха и...

Създадоха супер шоколад с мая за бира

Създадоха супер шоколад с мая за бира

университета в Льовен в Белгия си послужиха с бирена мая, за да направят неповторим нов шоколад, предава вестник Дейли мейл. За да подобрят качествата на шоколада, изследователите са си послужили със...

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

Лъжичка мая убива влиянието на алкохола

повлияе се крие в маята. За да не се напиваме, Кох съветва преди всяко парти да изяждаме по една лъжичка мая. Разбира се, ако вкусът й ви се струва твърде неприятен, какъвто е случаят с Кох, можете да я смесите с...

Еднофазен и двуфазен метод при замесване на тесто с мая

Еднофазен и двуфазен метод при замесване на тесто с мая

По света се приготвят най-различни хлябове и пити. Най-разпространеното тесто, от което се приготвят, е това с мая за хляб. Най-популярният обикновен хляб се меси само от брашно, вода, мая и сол. И това е така...

Бързо отслабване с хляб

Бързо отслабване с хляб

5

именно – хляб. Да, в тази диета, колкото и странно да звучи, се консумира хляб. И то без значение от типа му – дали е бял, пълнозърнест или типов. В края на режима ще сте свалили от 3 до 6 килограма само за 5 дни...

Вредата от белия хляб

Вредата от белия хляб

5

Още от деца повечето от нас са свикнали да си похапват от белия хляб и тестените изделия. На всички им е било много вкусно да си хапнат филийка със сладко, кифличка, палачинки, кексчета, торти. Докато си...

Кой хляб е полезен?

Кой хляб е полезен?

Първото нещо, което човек прави, започвайки диета или преминавайки към по-здравословен начин на живот, е изключването на тестените изделия от менюто си. Истината е, че има няколко вида хляб, които са много полезни...