Сирене

Сирене

3

Сиренето е млечен продукт, познат на човечеството от хилядолетия. В България понятието се асоциира с българското бяло саламурено сирене, което е уникален национален продукт, но в световен мащаб видовете сирена са...

1

Мухлясало Сирене

Търсиш информация за Мухлясало Сирене? Разгледай последните ни публикации и статии за Мухлясало Сирене.
Крема сирене

Крема сирене

 

Крема сиренето е вид кремообразно българско краве сирене. То има мека текстура, която без проблем може да се маже на филийка или да се използва към различни ястия. Отличава се с приятен, наситено млечен и ненатрапчив...

Сирене Бри

Сирене Бри

1 

Бри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене. Неговото симпатично...

Синьо сирене

Синьо сирене

4 

. Това плесента вече е „благородна“ и дори има родословие. Сините сирена се наричат така именно заради сините нишки, които прорязват повърхността им от всички страни. Синьото сирене е изключително вкусно, но много от нас...

Овче сирене

Овче сирене

 

Овчето сирене представлява бял саламурен продукт, приготвен от овче мляко, който е традиционен за България. Той е претърпял физико-химични и биохимични промени, благодарение на сирищния ензим и ензимите на...

Сирене Мюнстер

Сирене Мюнстер

 

Мюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света. То е популярно още...

Зелено сирене

Зелено сирене

 

Зелено сирене е тип плесенно сирене, получено по специална технология. Такива сирена се правят в Швейцария и Англия. У нас се среща зелено сирене наречено Черни вит, произвеждано единствено в едноименното...

Сирене Бофор

Сирене Бофор

 

Бофор /Beaufort/ представлява вид полутвърдо сирене, което се приготвя от краве мляко във френската област Савоя. Наред с Камембер, Комте, Мюнстер и Бри то е сред най-популярните френски сирена. Продуктът...

Сирене Нюшател

Сирене Нюшател

 

. Нормандия от край време се слави със своите тучни пасища и великолепни сирена, добити от млякото на специална порода крави. Ето защо и това сирене, носещо името на малко населено място, не прави изключение...

Халуми - традиционното кипърско сирене

Халуми - традиционното кипърско сирене

 

Халуми е традиционното кипърско сирене, което се приготвя от смес на овче и козе мляко, към което се добавя краве. То прилича на свежо сирене, но е доста солено и има наситен вкус. Халуми напомня за вкусна на...

Ползи от прясното сирене

Ползи от прясното сирене

 

жизнеспособни само при употреба именно в прясно състояние. Използване на по-висока температура на обработка ги убива. Консумацията на различни суровини сирена подхранват и укрепват тялото. Прясното сирене...

Производство на сирене Качокавало

Производство на сирене Качокавало

 

Сиренето Качокавало е вкусно италианско сирене, което се приготвя от млякото на крави, които пасат на подбрани пасища. Използва се прясно мляко от крави от породата Модикано. Свежото сирене Качокавало зрее 2-3...