вторник, 16 септември
Гъби
Хранителни Продукти

Гъби

1

По света са разпознати и описани над 12 000 вида гъби. Има отровни, ядливи, лечебни, токсични и други гъби, които намират широко приложения в различни сфери на живота. Видове гъби. Кулинарна употреба на гъби.

1

Отровни Гъби

Списък на статиите касаещи Отровни Гъби. Намерете всичко, което търсите. Приятно сърфиране из любимите материали, идеи и препоръки отнасящи се за Отровни Гъби.
 • Отровни Гъби - Кога се берат гъбитеКулинарни Съвети

  Кога се берат гъбите

  08.07.20130

  Брането на гъби е процес, изискващ дълбоки познания и доза неувереност. И най-малкото съмнение трябва да е повод за притеснение. Не се берат гъби, които са непознати.

 • Отровни Гъби - Как да разпознаваме отровните гъбиКулинарни Съвети

  Как да разпознаваме отровните гъби

  01.09.20120

  Запознайте се с видовете отровни гъби в България и с това как да ги различавате. Научете кои са най-опасните двойници на ядливите гъби у нас и с каква гъба в бил отровен Клавдий

 • Отровни Гъби - Как да проверим дали са отровни гъбитеКое за какво е полезно

  Как да проверим дали са отровни гъбите

  23.07.201216

  Абсолютна заблуда е, че ядливите гъби имат приятен аромат, а отровните – неприятен. Печурката изобщо не се отличава по аромат от отровния си двойник – бялата, а също така и зелената мухоморка.

 • Отровни Гъби - Какво да правим при отравяне с гъбиКулинарни Съвети

  Какво да правим при отравяне с гъби

  15.06.20121

  Билкарите лекуват подобно натравяне, което се нарича мицетизъм, с билки като бял трън и сибирски жен-шен, но подобни експерименти могат да имат фатален край или много лоши последствия, затова трябва веднага да се обърнете към лекар.

 • Отровни Гъби - Ядливи и отровни гъбиКулинарни Съвети

  Ядливи и отровни гъби

  01.02.20125

  Съществуват много видове гъби, но някои от тях са изключително отровни и дори гъбари, които имат опит, натрупан с години, могат да сбъркат и да съберат отровни гъби.

Какво другите търсят

Статии и съвети относно Отровни Гъби. Екипът на Готвач.бг се старае да въвежда често интересни статии. Имаш предложения или критики към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да разширим и разнообразим нашата секция. Готвач.бг - национален портал за готварски рецепти, здравословно хранене. Отровни Гъби, препоръки и идеи. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.