Кои са най-подходящите подправки за дивеч

Кои са най-подходящите подправки за дивеч

0

Много домакини се чудят как се готви месото от дивеч - дали се маринова, с каква марината се маринова и с какви подправки се овкусява. Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат при готвенето на дивеч. Като цяло...

1

Подправки за Дивеч

Търсиш информация за Подправки за Дивеч? Разгледай последните ни публикации и статии за Подправки за Дивеч.
Кулинарна обработка на дивеч

Кулинарна обработка на дивеч

Преди да стигне до трапезата, месото от дивеч преминава през няколко различни етапа на обработка, като голяма част от тях са предварителни. Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на...

Класически сосове за дивеч

Класически сосове за дивеч

Сосовете за дивеч обогатяват вкуса на месото и го правят по-ароматно и приятно. Сред класическите сосове е червеният сос. Необходими продукти: 750 грама телешки кокали, 25 милилитра зехтин, 50 грама пшеничено...

Вкусни рецепти за печен дивеч

Вкусни рецепти за печен дивеч

Печеният дивеч е много вкусен и е любим на почитателите на ловджийската кухня и на гурме-специалитетите. Един от известните ловджийски специалитети в любимата ни италианска кухня е асорти от различни видове дивеч...

Как правилно да печем дивеч

Как правилно да печем дивеч

напълнят, а по-едрият дивеч се нарязва на парчета и тогава се накисва. След като дивечът е престоял едно денонощие, той се изважда от маринатата и се отцежда. Не бива да се забравя, че дивечовото месо е много по-сухо...

Тънкости при готвенето на дивеч

Тънкости при готвенето на дивеч

Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности. Най-вкусен е дивият заек...

Как да консервираме и съхраняваме месото от дивеч

Как да консервираме и съхраняваме месото от дивеч

Поради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от разваляне и да съхрани вкусовите си качества. Ако се остави повече от 24 часа на стайна температура, то неминуемо...

Индийското орехче е идеално за картофи и дивеч

Индийското орехче е идеално за картофи и дивеч

Различните видове подправки са идеални за съчетаване с ястия, супи и десерти, които на пръв поглед като че ли нямат нужда от тях. Но с помощта на ароматните подправки вкусът им става още по-наситен. Всеки сам...

Лековити подправки: Риган

Лековити подправки: Риган

У нас риганът е малко позната билка, но в съседна Гърция намира голямо приложение в кухнята. Риганът е аналог на нашия магданоз и се употребява в почти всички ястия и салати. Малко хора знаят, че чай от риган...

Непознатите подправки: Бяла куркума

Непознатите подправки: Бяла куркума

търговци около шести век, но използването ѝ като подправка на Запад днес се среща изключително рядко. Най-използваната част от бялата куркума са корените ѝ. Те имат бял цвят и аромат, напомнящ на джинджифил. Вкусът...

Отслабване с подправки

Отслабване с подправки

куркума – Тази подправка има свойството да ускорява в пъти метаболитните процеси. Корена от куркума е мощен очистител на организма. Къри – Тъй като е сбор от няколко подправки, включително куркума и кимион, билковата комбинация играе изключително благоприятна роля при борбата с килограмите....

Подходящи подправки за пици

Подходящи подправки за пици

Босилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на аромата на карамфил или на аромата на индийско орехче. Нарязаните на ситно листенца пресен босилек се...