Кои са най-подходящите подправки за дивеч

Кои са най-подходящите подправки за дивеч

0

Много домакини се чудят как се готви месото от дивеч - дали се маринова, с каква марината се маринова и с какви подправки се овкусява. Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат при готвенето на дивеч. Като цяло...

1

Подправки за Дивеч

Търсиш информация за Подправки за Дивеч? Разгледай последните ни публикации и статии за Подправки за Дивеч.
Класически сосове за дивеч

Класически сосове за дивеч

 

Сосовете за дивеч обогатяват вкуса на месото и го правят по-ароматно и приятно. Сред класическите сосове е червеният сос. Необходими продукти: 750 грама телешки кокали, 25 милилитра зехтин, 50 грама пшеничено...

Кулинарна обработка на дивеч

Кулинарна обработка на дивеч

 

Преди да стигне до трапезата, месото от дивеч преминава през няколко различни етапа на обработка, като голяма част от тях са предварителни. Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на...

Вкусни рецепти за печен дивеч

Вкусни рецепти за печен дивеч

 

Печеният дивеч е много вкусен и е любим на почитателите на ловджийската кухня и на гурме-специалитетите. Един от известните ловджийски специалитети в любимата ни италианска кухня е асорти от различни видове дивеч...

Как правилно да печем дивеч

Как правилно да печем дивеч

 

напълнят, а по-едрият дивеч се нарязва на парчета и тогава се накисва. След като дивечът е престоял едно денонощие, той се изважда от маринатата и се отцежда. Не бива да се забравя, че дивечовото месо е много по-сухо...

Тънкости при готвенето на дивеч

Тънкости при готвенето на дивеч

 

Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности. Най-вкусен е дивият заек...

Как да консервираме и съхраняваме месото от дивеч

Как да консервираме и съхраняваме месото от дивеч

 

Поради своята структура и специфика месото от дивеч се съхранява по определен начин, за да се предпази от разваляне и да съхрани вкусовите си качества. Ако се остави повече от 24 часа на стайна температура, то неминуемо...

Индийското орехче е идеално за картофи и дивеч

Индийското орехче е идеално за картофи и дивеч

 

Различните видове подправки са идеални за съчетаване с ястия, супи и десерти, които на пръв поглед като че ли нямат нужда от тях. Но с помощта на ароматните подправки вкусът им става още по-наситен. Всеки сам...

Подправки срещу мазнините

Подправки срещу мазнините

1 

Много изследвания показват, че някои подправки имат свойството да топят голяма част от излишните мазнини. Вижте някои полезни в тази насока подправки. Лют червен пипер – от самото му наименование можем да си...

Подправки, контролиращи кръвната захар

Подправки, контролиращи кръвната захар

 

Има видове подправки, които е препоръчително да добавите към менюто си, за да контролирате успешно и в нормални граници нивото на кръвната си захар. Повечето от тях са с високо съдържание на фибри, но други имат...

Диета с подправки

Диета с подправки

1 

процеса на обмяна на веществата. Кимът е една от основните подправки на средиземноморската кухня и може да се комбинира с лют червен пипер във всякакви ястия. Куркума – свойствата на тази подправка са открити...

Подходящите подправки за ориз

Подходящите подправки за ориз

 

За да бъде оризът не само вкусен, но и ароматен, спомагат различни видове подправки. Пригответе сами смес, подходяща за сварен ориз. Смесете по една щипка от следните подправки: стрит карамфил, джинджифил...

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest