петък, 1 август
Монк
Консерванти и Е-та

Монк

0

Ползите от монк не са никак малко. Самите плодовете, от който се произвежда натуралния подсладител, се използват от векове в китайската народна медицина.

1

Подсладители

Обзор на публикациите за Подсладители. Открийте онова, което търсите. Прегледай най-четените статии, класации и заръки по темата Подсладители.
 • Подсладители - Здравословни ползи от стевияКое за какво е полезно

  Здравословни ползи от стевия

  17.06.20140

  Стевията е много полезно растение, което дори може да отгледате в саксия. Стевията е известна не само с медения си вкус, но също така и с ползите си за човешкото здраве.

 • Подсладители - Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидКое за какво е полезно

  Изкуствен подсладител е обявен за инсектицид

  09.06.20140

  Резултатите от изследване, цитирано от ЮПИ, показват, че един от най-популярните изкуствени подсладители – Трувия, е вероятен инсектицид.

 • Подсладители - Диетичните напитки и сърдечните болестиКое за какво е полезно

  Диетичните напитки и сърдечните болести

  30.04.20140

  Връзка между диетични газирани напитки с подсладители и сърдечни заболявания и диабет. Диетичните безалкохолни са без калории, но това не значи че са полезни. Ползи и вреди от диетичните напитки.

 • Подсладители - СтевияБилки

  Стевия

  28.04.20140

  Стевията, известна като медена билка, е най-сладкото растение в природата. Стевията е до 30 пъти по-сладка от захарта. Стевия се използва като полезен естествен подсладител и заменя напълно съмнителните изкуствени подсладители.

 • Подсладители - ЦикламатКонсерванти и Е-та

  Цикламат

  28.04.20140

  Цикламатът (Е952) е синтетичен подсладител, заместител на захарта. Цикламатът е забранен в САЩ и Англия, защото може да причини рак. Още през 60-те години става ясно, че цикламат причинява рак на лабораторни мишки

 • Подсладители - Опасните съставки на вкусните храниКое за какво е полезно

  Опасните съставки на вкусните храни

  24.04.20140

  Някои храни съдържат химически вещества, които в определени количества са вредни за здравето. Ето някои добавки и консерванти, и каква е тяхата вреда. Опасни съставки, консерванти и добавки

 • Подсладители - ЗахаринКонсерванти и Е-та

  Захарин

  05.03.20140

  Захаринът е най-старият изкуствен подсладител, разработен през 19 век. Захарин има метален остатъчен привкус и често се смесва с цикламат. Захаринът е 300 пъти по-сладък от захарта.

 • Подсладители - АспартамКонсерванти и Е-та

  Аспартам

  05.03.20140

  Аспартамът е изкуствен подсладител, от групата на високоефективни подсладители. Състав и вреди от аспартама. Смята се, че аспартамът може да причини 92 болести.

 • Подсладители - МеласаХранителни Продукти

  Меласа

  27.02.20141

  Меласата е остатъчен продукт от производството на захарта. Меласата бива светла, тъмна и черна. Меласата се използва най-често за печене на сладкиши. Меласата носи редица ползи за здравето.

Какво другите търсят

Теми и заръки касаещи Подсладители. Готвач.бг се грижи да въвежда постоянно разнообразни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Подсладители, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.