четвъртък, 24 април
Захарин
Консерванти и Е-та

Захарин

0

Захаринът е най-старият изкуствен подсладител, разработен през 19 век. Захарин има метален остатъчен привкус и често се смесва с цикламат. Захаринът е 300 пъти по-сладък от захарта.

1

Подсладители

Подсладители - Обзор на публикациите за Подсладители. Открийте онова, което търсите относно Подсладители. Прегледай най-четените статии, класации и заръки по темата Подсладители.
 • Подсладители - АспартамКонсерванти и Е-та

  Аспартам

  05.03.20140

  Аспартамът е изкуствен подсладител, от групата на високоефективни подсладители. Състав и вреди от аспартама. Смята се, че аспартамът може да причини 92 болести.

 • Подсладители - МеласаХранителни Продукти

  Меласа

  27.02.20141

  Меласата е остатъчен продукт от производството на захарта. Меласата бива светла, тъмна и черна. Меласата се използва най-често за печене на сладкиши. Меласата носи редица ползи за здравето.

 • Подсладители - ПодсладителиКонсерванти и Е-та

  Подсладители

  27.02.20141

  Подсладителите са изкуствени заместители на захарта. Има естествени и синтетични подсладители, последните от които не се усвояват от организма и носят вреди на здравето ни. Ползи и вреди от подсладителите.

 • Подсладители - ФруктозаХранителни Продукти

  Фруктоза

  20.02.20140

  Фруктозата представлява въглехидрат със сладък вкус. Фруктозата прилича на глюкозата по физичните си показатели. Фруктозата се съдържа в плодове, подсладени сокове, сладкиши и др.

 • Подсладители - СорбитолКонсерванти и Е-та

  Сорбитол

  19.02.20141

  Сорбитолът е хранителна добавка, отнасяща се към стабилизаторите, добавяни в хранителните продукти за запазването на вискозитета и консистенцията им. Сорбитолът е познат като Е420. Вреди от сорбитол.

 • Подсладители - КсилитолКонсерванти и Е-та

  Ксилитол

  19.02.20140

  Ксилитолът е бял кристален прах, който има неуловим мирис и добре изразен сладък вкус, сравняващ се с този на захарта. Ксилитолът е един от най-разпространените заместители на захарта. Ползи от вреди от ксилитол.

 • Подсладители - ИзомалтКонсерванти и Е-та

  Изомалт

  19.02.20140

  Изомалтът представлява заместител на захарта. Изомалтът е продукт, който е извличан изцяло от захар от цвекло, чиито съставки се преработват по специален двустепенен метод. Употреба на изомал.

 • Подсладители - Глюкозо-фруктозен сиропХранителни Продукти

  Глюкозо-фруктозен сироп

  18.02.20140

  Глюкозо-фруктозният сироп е подсладител, който се използва широко в храни и напитки. Глюкозо-фруктозният сироп е около 75 по-сладък от захарта. Вреди от глюкозо-фруктозен сироп.

 • Подсладители - Ацесулфам ККонсерванти и Е-та

  Ацесулфам К

  18.02.20140

  Ацесулфам К, познат като Е950 е изкуствен подсладител. Ацесулфам К е 200 пъти по-сладък от захарта. Ацесулфам К е нискокалоричен, но редица изследвания му приписват канцерогенни ефекти.

Какво другите търсят

Теми и заръки касаещи Подсладители. Готвач.бг се грижи да въвежда постоянно разнообразни текстове на тема Подсладители. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика Подсладители. Готвач.бг - твоят сайт за подбрани рецепти, правилно хранене и Подсладители. Подсладители, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.