Кайсиите - уникален дар от природата

Кайсиите - уникален дар от природата

0

-очакваните през лятото плодове. Златисто-оранжевият цвят и кадифената кожа правят кайсията да изглежда неустоимо. Богати на витамин А, витамин С, влакна, триптофан и калий, кайсиите предлагат следните ползи за...

1

Ползи от Кайсиите

Търсиш информация за Ползи от Кайсиите? Разгледай последните ни публикации и статии за Ползи от Кайсиите.
Кайсиите са храна за мозъка

Кайсиите са храна за мозъка

За родина на кайсиите се смята областта на източен Таджикистан и северен Пакистан, в подножието на планината Хинду Куш. Старите хроники показват, че древните таджики първи са започнали да отглеждат ароматния и...

Кайсиите са перфектната закуска през лятото

Кайсиите са перфектната закуска през лятото

. През зимните месеци повечето плодове идват от Южна Африка. Зрелите кайсии са златисто жълти и отделят сладък аромат. Също така кайсиите могат да бъдат лесно тествани за тяхната зрялост, когато се упражнява лек натиск...

Кайсиите – вкусен плод или природна медицина

Кайсиите – вкусен плод или природна медицина

1

храната на Хунзите от традиционните западните диети, е че те не консумирали животински мазнини. Целогодишно диетата им била богата на изсушени плодове и ядки, като преобладавали кайсиите и кайсиените ядки, а...

Кайсиите - тайното оръжие за здраве и красота на дамите

Кайсиите - тайното оръжие за здраве и красота на дамите

Сезонът на кайсиите е тук. Това гарантира както неповторими вкусови усещания, така и много витамини и минерали за всички любители на оранжевите плодове. Лятото определено е сезонът на плодовете. Един от най...

Цените на черешите и кайсиите скачат заради дъждовете

Цените на черешите и кайсиите скачат заради дъждовете

1

разпределят между животновъдите и зърнопроизводителите. Миналата година производителите били принудени да продават черешите по 35-40 стотинки за килограм. Кайсиите също пострадаха от поройните дъждове тази година. Само...

Здравословни ползи от лобода

Здравословни ползи от лобода

Лободата е сред най-древните подобни растения. Позната и използвана от хората от векове, през годините тя е загубила своята популярност. А не трябва – тя е сред най-ценните дарове, дадени ни от природата...

Здравословни ползи от кефир

Здравословни ползи от кефир

С наименованието кефир се нарича напитката, получена след ферментация на кефирени зърна в мляко. Популяризирането ѝ и възобновената ѝ слава се дължат на новите изследвания и откритията за нейните здравословни ползи...

Здравословни ползи от шипка

Здравословни ползи от шипка

Шипката се използва за лечение на различни неразположения още от древността. Растението е богато на витамините С, А, К, Е, съдържа в себе си и минералите – калий, калций, магнезий, манган. Макар че билката...

Здравословни ползи от джинджифил

Здравословни ползи от джинджифил

Джинджифилът е корен, който според сорта можа да има жълт, червен или бял цвят. Той често се използва в азиатската кухня освен като подправка, но и като лекарство. Коренът се използва за лечение на редица...

Здравословни ползи от гулия

Здравословни ползи от гулия

предотвратяват появата на запек и подсилват имунната защита. Освен това някои изследвания доказват, че бифидобактериите повлияват положително и някои канцерогенни ензими. Други ползи от консумацията на гулия е наличието в...

Здравословни ползи от ръж

Здравословни ползи от ръж

Ръжта няма как да се сбърка с другите посеви. Нейните класове са по-дълги от тези на пшеницата и ечемика и са с много дълги осили. Зърната ѝ са удължени, а на цвят са сивозеленикави. Освен като храна, ръжта, заедно с...