Невероятните ползи от консумацията на грах

Невероятните ползи от консумацията на грах

0

на метаболизма в организма и лесно да отслабнете. Ястията от грах при редовна употреба намаляват риска от рак, сърдечно-съдови заболявания. Граховите зърна са добър източник на фибри, съдържащи над 4 грама на...

1

Ползи от граха

Търсиш информация за Ползи от граха? Разгледай последните ни публикации и статии за Ползи от граха.
Грах

Грах

2

в кулинарията се използва като зеленчук. Обикновеният културен грах е едногодишно тревисто растение, но се срещат и зимуващи форми, които съвсем неправилно са наречени зимни. История на граха Счита се, че...

Ползи от клеевата тинктура

Ползи от клеевата тинктура

Пчелният клей е изключително полезен и помага при редица заболявания. В аптекарската мрежа на страната е широко разпространен спиртен извлек от пчелния прополис, известен с наименованието си клеева тинктура...

Невероятните ползи от фурмите!

Невероятните ползи от фурмите!

Дребните на вид фурми са изключително вкусни и полезни. 280 калории се съдържат в едва 100 грама сушени фурми. Те са много богати на захар, антиоксиданти и въглехидрати, минерални вещества и микроелементи...

Здравословни ползи от хумус

Здравословни ползи от хумус

Хумусът е една изключително здравословна закуска, богата на хранителни вещества, която засища организма и има много добър вкус. В основата си той съдържа нахут и малко зехтин, а като добавка се слагат чесън...

Здравословни ползи от касис

Здравословни ползи от касис

1

смята, че произхожда от Великобритания. Касисът е много богат на витамини от В-групата, витамин С и важни минерали като калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и цинк. Само 100 грама от него...

Арарут - същност и ползи

Арарут - същност и ползи

Арарутът е многогодишно тревисто тропическо растение с южноамерикански произход. Тази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи...

Ползи от прясното сирене

Ползи от прясното сирене

Сиренето е богато на калций, фосфор и цинк, както и на микроелементи, спомагащи за възстановяването на киселинността в устата. Събраните в него качества спомагат за изграждането на костната тъкан. По принцип...

Пектин - същност и ползи

Пектин - същност и ползи

Пектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най...

Ползи от изомалт

Ползи от изомалт

От години човечеството търси безвредни заместители на захарта. На пазара съществуват много видове, но за редица от тях се твърди, че само привидно не нанасят вреди на организма, а всъщност е точно обратното. За един от...

Здравословни ползи от мака

Здравословни ползи от мака

Мака представлява растение, принадлежащо на семейство Кръстоцветни, близък роднина на репичките и ряпата. Този корен идва от планините в Перу. Той е изключително плътен и хранителен, поради високите...

Куркумин - същност и ползи

Куркумин - същност и ползи

Куркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума. Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...