четвъртък, 11 февруари
Трапезата на Богоявление трябва да е постна
Празнична Трапеза

Трапезата на Богоявление трябва да е постна

0

На 6 януари християнската църква чества един от най-големите си празници – Йордановден или наричан още Богоявление. За празника на трапезата трябва да присъстват само постни ястия.

1

Постни Ястия

Обзор на текстовете касаещи Постни Ястия. Научете онова, което ви трябва. Приятно гледане на най-четените теми, класации и заръки касаещи Постни Ястия.
 • Постни Ястия - Български постни манджиКакво да сготвя

  Български постни манджи

  24.12.20150

  С понятието българската кухня се обобщават всички традиционни български ястия в комбинация със заимстваните от други страни традиции, трайно залегнали и широко използвани у нас.

 • Постни Ястия - Бъдни вечер е!Празнична Трапеза

  Бъдни вечер е!

  24.12.20150

  Преди вечерята да започне, най-старият мъж в дома прекадява трапезата. Тамянът прогонва лакомите дяволчета от масата. С него се прекадяват последователно и всички други помещения в къщата.

 • Постни Ястия - Коледни заговезни - от утре само постно!Празнична Трапеза

  Коледни заговезни - от утре само постно!

  14.11.20150

  Днес е Коледни заговезни и последният ден, в който може да се консумира месо, яйца, млечни продукти и всякакви храни от животински произход. Ето и нашите любими рецепти за традиционните ястия за заговезни.

 • Постни Ястия - Какво се яде на ЦветницаПразнична Трапеза

  Какво се яде на Цветница

  05.04.20150

  Цветница е християнски празник, който се винаги се празнува една седмица преди Великден. На този ден Исус влиза в Йерусалим, а вярващите го посрещат.

 • Постни Ястия - Примерно меню за Бъдни ВечерПразнична Трапеза

  Примерно меню за Бъдни Вечер

  24.12.20142

  За Бъдни вечер ястията трябва да са нечетен брой и задължително да са постни. Задължително е на трапезата да има питка с късмети, варено жито, чушки, пълнени с боб, сарми и ошав. Другите постни ястия са по избор.

 • Постни Ястия - Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечерПразнична Трапеза

  Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер

  24.12.20140

  На Бъдни вечер трапезата трябва да бъде пищна и празнична. Едновременно със своята пищност, обаче, на Бъдни вечер можем да сложим на масата само постни ястия.

 • Постни Ястия - Забранени и позволени храни по време на Коледния постПразнична Трапеза

  Забранени и позволени храни по време на Коледния пост

  16.11.20131

  От 15 ноември официално започнаха 40-дневните коледни пости, които ще продължат до Рождество Христово – 25 декември. Експертите смятат, че постите засилват имунната система

 • Постни Ястия - Не белете младите картофи преди готвенеКулинарни Съвети

  Не белете младите картофи преди готвене

  12.06.20130

  С началото на лятото се появява един от любимите ни зеленчуци на пазара – пресните картофи. Освен че са много вкусни, те са и изключително полезни, а обработката им е бърза и лесна. И най-важното е, че не е нужно да ги белите при готвене.

 • Постни Ястия - С какво да заменим месотоКое за какво е полезно

  С какво да заменим месото

  28.05.20131

  Според специалисти месото може да бъде заменено от някои продукти, които съдържат ценни белтъчини и аминокиселини, а също така минерали и витамини.

 • Постни Ястия - Постни и лесни ястия с оризКакво да сготвя

  Постни и лесни ястия с ориз

  28.03.20131

  Един от най-често използваните продукти е оризът. Единствената особеност при неговото приготвяне е количеството вода, което се добавя, за да набъбне достатъчно. Иначе няма нищо сложно в сготвянето му – вкусен е с месо, както и на постни ястия.

 • Постни Ястия - Постни и лесни рецепти с картофиКакво да сготвя

  Постни и лесни рецепти с картофи

  26.03.20131

  Макар, че ястията с картофи са много винаги е трудно да избереш кое да направиш. Вероятно, защото, както и да си ги приготвим, картофите винаги стават вкусни, а още по-хубавото е, че за повечето рецепти не са необходими и много продукти.

Избрани

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Полезна информация и съвети касаещи Постни Ястия. Готвач.бг се грижи да публикува постоянно развлекателни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Постни Ястия, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.