Производство на сирене Качокавало

Производство на сирене Качокавало

0

Сиренето Качокавало е вкусно италианско сирене, което се приготвя от млякото на крави, които пасат на подбрани пасища. Използва се прясно мляко от крави от породата Модикано. Свежото сирене Качокавало зрее 2-3...

1

Производство на Сирене

Търсиш информация за Производство на Сирене? Разгледай последните ни публикации и статии за Производство на Сирене.
Производство на горгонзола

Производство на горгонзола

1

. Римският комедиограф Протий споменава "сладко малко сиренце", а Юлий Цезар пише за "ядящите сирене тевтонци". Археологическите данни сочат, че дори в обикновени римски градски къщи се е правело сирене. Италианската дума...

Производство на рокфор

Производство на рокфор

Най-известното сирене в света безспорно е Рокфор. Митове и легенди се носят от хилядолетия за начина на производството му, но истината все още е забулена в тайна. Оригиналното сирене Рокфор е само това...

Производство на пармезан

Производство на пармезан

сиренето Parmigiano reggiano. Италианското сирене, което е любимо на мнозина, всъщност се причислява към твърдите сирена – изключително богато на витамини, протеини. Всяка година производството на пармезана започва на...

Производство на Проволоне

Производство на Проволоне

Италианското сирене Проволоне се произвежда в два варианта. То може да бъде сладко – Проволоне Долче и пикатно – Проволоне Пиканте. Проволоне Долче се произвежда с използване на фермент от стомаха на теле и има...

Деветте причини да купуваме местно производство

Деветте причини да купуваме местно производство

им помага да останат в бизнеса; 2. Подпомагате местната икономика Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители. Това потенциално може...

Специфики и производство на тъмната бира

Специфики и производство на тъмната бира

основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя? Има съществена разлика и тя се крие още от суровината, от която...

Половината от храните в Румъния ще са местно производство

Половината от храните в Румъния ще са местно производство

Нов проектозакон приеха депутатите от долната камара в румънския парламент. Според него супермаркетите в страната ще са задължени да продават повече плодове, зеленчуци и месо от местно производство. Поне 51% от...

България е трета по производство на мед

България е трета по производство на мед

Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа. Председателят на Сдружението добави, че българският мед...

Оранжево вино - същност, производство и консумация

Оранжево вино - същност, производство и консумация

сравнение с белите вина, леко оранжев оттенък. Той може да варира и до тъмнокехлибарен или цвят "сьомга". Начина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за...

Производство и съхранение на червен пипер

Производство и съхранение на червен пипер

, семената, вътрешните ципи и в някои случаи – края на стъблото със семенното гнездо. Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да...

Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин

Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин

плътната тъкан на говедата и свинете. Има два метода за производство на желатин. Единият метод е произвеждането от тъканите на свине и говеда, а вторият от рогата и костите. Желатинът е лесен за използване, бързо...