Кога месото става вредно?

Кога месото става вредно?

2

Дискусиите за това повече полезно или повече вредно за човешкото здраве е месото, не са от вчера. Ако консумацията на месо бъде намалена до 2-3 пъти в седмицата, само във Великобритания биха могли да бъдат спасени...

1

Спиране на месото

Търсиш информация за Спиране на месото? Разгледай последните ни публикации и статии за Спиране на месото.
Как да обезмирисяваме месото?

Как да обезмирисяваме месото?

1

приготвена месна яхния. Освен да се научите да приготвяте месото, така че то да е вкусно, е добре обаче и да знаете какво да правите ако усетите, че е започнало да се вмирисва и се налага да вземете някакви мерки по...

Пълнеем ли от месото?

Пълнеем ли от месото?

килограма на всеки пет години. Съществуват много различни мнения по повод на това пълнее ли се от месото или не. Всъщност не се пълнее от месото, а от обилните гарнитури и мазните сосове, с които се сервира то. Дори...

Как да размразяваме месото

Как да размразяваме месото

Правилното размразяване на месото е много важно. Това е така, защото месото съдържа много важни вещества за организма, които биха се загубили, ако не се размрази по правилен начин. Спазвайте едно от най-важните...

Месото ни действа като кърма

Месото ни действа като кърма

3

месото. И по-точно съдържащите се в него белтъчини. Белтъчините на месните продукти, яйцата и млякото ни доставят аминокиселини, които са много близки до аминокиселините, влизащи в състава на органите и тъканите на...

С какво да заменим месото

С какво да заменим месото

1

Месото съдържа незаменими аминокиселини и белтъчини, без които човешкият организъм не може да функционира достатъчно добре. Освен това месото съдържа много ценни минерали, сред които желязо, а също така и много...

Тестена кора около месото? Да, ако може

Тестена кора около месото? Да, ако може

Първоначално тестото е било предназначено да предпази месото от открития огън в пещта. Самото тесто не се е ядяло. То даже не е било и годно за ядене - направено само от брашно и вода и изпечено до твърдостта на...

Интересни факти за сайтана - месото на бъдещето!

Интересни факти за сайтана - месото на бъдещето!

изключително много наподобява месо. Затова и много природозащитници смятат, че той ще е месото на бъдещето. И скоро мнозинството от хората ще предпочетат него пред мръвките от животински произход....

Българският боб стана по-скъп от месото

Българският боб стана по-скъп от месото

1

отстъпят от високата цена, а на коментарите, че бобът стана по-скъп от месото, те отговарят, че заради условията в нашата страна е по-лесно да се отглежда прасе, отколкото боб. По-евтин е вносният боб от Китай и Индия...

Месото, минало през микровълнова, е канцерогенно!

Месото, минало през микровълнова, е канцерогенно!

голяма част от полезните вещества. И полезните свойства на чесъна се убиват само за 60 секунди обработка в микровълновата. Според последно проучване на руски учени месото, обработено в тази фурна, е облъчено и води...

Опровержение: Няма скок на антибиотиците в месото!

Опровержение: Няма скок на антибиотиците в месото!

Вчера в медийното пространство излезе притеснителната информация, че месото у нас е тъпкано с антибиотици. От Българска агенция по безопасност на храните обаче са категорични, че данните са интерпретирани некоректно...

Сиренето и месото ни вредят като пушенето

Сиренето и месото ни вредят като пушенето

3

Консумацията на месо и сирене в средна възраст е точно толкова вредна, колкото пушенето на цигари, сочи информация, публикувана в британския вестник Дейли мейл. Учените са направили проучване с помощта на хиляди мъже и...