сряда, 1 юни
Кажете и вие Да на ограничаването на опасни Е-та!
Кое за какво е полезно

Кажете и вие Да на ограничаването на опасни Е-та!

0

Български учени направиха петиция за ограничаване на разрешени за ползване опасни Е-та. Доказали са, че тези добавки увреждат значително човешкото ДНК и могат да доведат до рак.

1

Стабилизатори

Списък на публикациите касаещи Стабилизатори. Научете всичко, което ви трябва. Прегледай най-новите теми, класации и препоръки по темата Стабилизатори.
 • Стабилизатори - Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоКулинарни Съвети

  Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво

  26.02.20160

  Съставките, от които се получава перфектното печиво, са сгъстители, стабилизатори, набухватели, омекотители и подсладители.

 • Стабилизатори - Внимание! Отровата Трансглутаминаза в храните слепва органите ниКулинарни Новини

  Внимание! Отровата Трансглутаминаза в храните слепва органите ни

  25.02.20160

  Когато хората консумират храни, в които има трансглутаминаза, тя се натрупва в организма им. Върху нейната активност не оказват влияние нито химикали, нито термична обработка.

 • Стабилизатори - Три оцветителя на храни и напитки са опасни за децатаКулинарни Новини

  Три оцветителя на храни и напитки са опасни за децата

  19.07.20150

  Три от най-масово използваните оцветители за храни и напитки са опасни за здравето на децата твърди доцент Георги Милошев, ръководител на лабораторията по молекулярна генетика към БАН.

 • Стабилизатори - Диетолози: Може да се пристрастим към Е-татаКое за какво е полезно

  Диетолози: Може да се пристрастим към Е-тата

  26.01.20150

  С новите правила за етикетирането на храните, които вече са в сила, би следвало хората по-лесно да се ориентират в това какво купуват и слагат на трапезата си. Специалисти твърдят, че можем да се пристрастим към Е-тата чрез храната си

 • Стабилизатори - Агар-агарКонсерванти и Е-та

  Агар-агар

  20.02.20143

  Агар агар или само агар представлява желиращ агент – полизарид, който се добива от няколко вида червени водорасли. Агар агар има силни желиращи свойства. Агар агар е познат и като Е406.

 • Стабилизатори - Канцерогенните добавки в храните, които ни тровятКое за какво е полезно

  Канцерогенните добавки в храните, които ни тровят

  31.01.20142

  Вече на всички ни е известно, че в хранителната промишленост се използват добавки, които доказано са опасни за здравето ни. Те могат да предизвикат дори рак. За част от тях данните за вредното им влияние са уклончиви, но има и такива, за които е сигурно

 • Стабилизатори - Канцерогенният натриев нитритКое за какво е полезно

  Канцерогенният натриев нитрит

  28.12.20134

  Натриевият нитрит е стабилизатор, който се добавя към много меса и продукти от месо, за да се забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване.

 • Стабилизатори - Вреди от приема на сорбитол - Е420Кое за какво е полезно

  Вреди от приема на сорбитол - Е420

  22.06.20130

  За да бъде намалено количеството на захарта в даден продукт, производителите често я заменят с различи подсладители. Можете да се срещнете и под скромното наименование Е420, но и като хексанхексол.

 • Стабилизатори - Наръчник на потребителя: най-вредните добавки и консервантиКое за какво е полезно

  Наръчник на потребителя: най-вредните добавки и консерванти

  20.03.20134

  Няма значение какво ще си купим – месо, някакви пакетирани или полуготови храни, колбаси и пр. , в по-голямата част от храните се съдържат консерванти, които повечето потребители прочитат само като поредните Е-та.

 • Стабилизатори - Най-опасните консерванти в хранитеКое за какво е полезно

  Най-опасните консерванти в храните

  09.11.20120

  Всички видове консерванти, оцветители, подобрители и прочие в храната могат да бъдат вредни, макар често производителите да се опитват да ни убедят, че те не просто не са вредни, а дори напротив – полезни са.

 • Стабилизатори - Ядем най-лошия хляб в ЕСКулинарни Новини

  Ядем най-лошия хляб в ЕС

  09.02.20110

  Земеделският министър официално призна, че има голям проблем с качеството на хляба. Ядем най-лошия хляб, защото той се провежда от ниско качествена пшеница, заяви Мирослав Найденов.

Популярно по Темата

 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят

Теми и съвети касаещи Стабилизатори. Екипът на Готвач.бг се старае да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Стабилизатори, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.