четвъртък, 23 октомври
Агар-агар
Консерванти и Е-та

Агар-агар

1

Агар агар или само агар представлява желиращ агент – полизарид, който се добива от няколко вида червени водорасли. Агар агар има силни желиращи свойства. Агар агар е познат и като Е406.

1

Стабилизатори

Списък на публикациите касаещи Стабилизатори. Научете всичко, което ви трябва. Прегледай най-новите теми, класации и препоръки по темата Стабилизатори.
  • Стабилизатори - Канцерогенните добавки в храните, които ни тровятКое за какво е полезно

    Канцерогенните добавки в храните, които ни тровят

    31.01.20142

    Вече на всички ни е известно, че в хранителната промишленост се използват добавки, които доказано са опасни за здравето ни. Те могат да предизвикат дори рак. За част от тях данните за вредното им влияние са уклончиви, но има и такива, за които е сигурно

  • Стабилизатори - Канцерогенният натриев нитритКое за какво е полезно

    Канцерогенният натриев нитрит

    28.12.20133

    Натриевият нитрит е стабилизатор, който се добавя към много меса и продукти от месо, за да се забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване.

  • Стабилизатори - Вреди от приема на сорбитол - Е420Кое за какво е полезно

    Вреди от приема на сорбитол - Е420

    22.06.20130

    За да бъде намалено количеството на захарта в даден продукт, производителите често я заменят с различи подсладители. Можете да се срещнете и под скромното наименование Е420, но и като хексанхексол.

  • Стабилизатори - Наръчник на потребителя: най-вредните добавки и консервантиКое за какво е полезно

    Наръчник на потребителя: най-вредните добавки и консерванти

    20.03.20134

    Няма значение какво ще си купим – месо, някакви пакетирани или полуготови храни, колбаси и пр. , в по-голямата част от храните се съдържат консерванти, които повечето потребители прочитат само като поредните Е-та.

  • Стабилизатори - Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоКулинарни Съвети

    Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво

    07.03.20130

    Съставките, от които се получава перфектното печиво, са сгъстители, стабилизатори, набухватели, омекотители и подсладители.

  • Стабилизатори - Най-опасните консерванти в хранитеКое за какво е полезно

    Най-опасните консерванти в храните

    09.11.20120

    Всички видове консерванти, оцветители, подобрители и прочие в храната могат да бъдат вредни, макар често производителите да се опитват да ни убедят, че те не просто не са вредни, а дори напротив – полезни са.

  • Стабилизатори - Ядем най-лошия хляб в ЕСКулинарни Новини

    Ядем най-лошия хляб в ЕС

    09.02.20110

    Земеделският министър официално призна, че има голям проблем с качеството на хляба. Ядем най-лошия хляб, защото той се провежда от ниско качествена пшеница, заяви Мирослав Найденов.

Какво другите търсят

Теми и съвети касаещи Стабилизатори. Екипът на Готвач.бг се старае да публикува често разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Стабилизатори, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.