Съхранение на зимнина

Съхранение на зимнина

0

Съхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини. Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...

1

Съхранение на мляко

Търсиш информация за Съхранение на мляко? Разгледай последните ни публикации и статии за Съхранение на мляко.
Съхранение на боб

Съхранение на боб

Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие...

Съхранение на боровинки

Съхранение на боровинки

слой. Боровинките са нежни плодове и лесно се мачкат. В хладилник боровинките остават свежи около 2 седмици. Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части...

Съхранение на сушени плодове

Съхранение на сушени плодове

горната вътрешна част, където има гънки, в които обикновено вредителите се крият. В зависимост от условията на съхранение сушените плодове могат да променят теглото си. Ако въздухът е прекалено сух, той ще поеме влагата от...

Съхранение на магданоз

Съхранение на магданоз

2

съхраняване на магданоз, за да може да бъде използван по всяко време за добавка в любимите ястия. Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и...

Съхранение на бамя

Съхранение на бамя

затваряне. Запечатват се, като в пликовете не трябва да има въздух и се връщат във фризера. Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето...

Правилно съхранение на подправки

Правилно съхранение на подправки

Във всичко в домакинската работа има основни правила, подправките не правят изключение. При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение...

Съхранение на червено цвекло

Съхранение на червено цвекло

червеното цвекло се съхранява с изрязани до челата листа, сортирано, чисто, но немито. Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най...

Съхранение на грозде

Съхранение на грозде

площ. Добре е прозорецът да е не по-голям от 30/40 см. Избраното помещение се дезинфекцира с варено мляко и се опушва със сяра 3-4 g/m3. Най-добре би било да се изградят или поставят стелажи. По този начин най...

Съхранение на печени чушки

Съхранение на печени чушки

1

Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии...

Замразяване и съхранение на бамя

Замразяване и съхранение на бамя

Макар бамята да не е толкова разпространена като краставиците и доматите, тя е много полезен зеленчук, тъй като съдържа много минерални соли и микроелементи, витамини от групата В, витамин С, каротин и...

Съвети за съхранение на захарта

Съвети за съхранение на захарта

Захарта е позната на хората от векове. Тя е правена от захарна тръстика, кленов сироп, от захарно цвекло. Захарта може да е както във вид на захарни кристали, така и във вид на големи парчета. Захарта се съхранява...