Трайност на яйцата

Трайност на яйцата

0

Лесно можете да познаете дали суровите яйца са пресни или са стари. Пресните яйца са много по-тежки от старите, това се дължи на наличието на въздух в старите яйца. Пуснете яйце в чаша с една супена лъжица сол, и...

1

Трайност на храните

Търсиш информация за Трайност на храните? Разгледай последните ни публикации и статии за Трайност на храните.
Трайност на замразеното месо

Трайност на замразеното месо

1

Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва. При замразяването се неутрализира възможността за...

Трайност на олиото и маслото

Трайност на олиото и маслото

1

Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Ако го съхранявате на светло, пряката светлина ще повлияе зле на свойствата му. То пак ще бъде годно за употреба, но няма да е...

За храните без въглехидрати

За храните без въглехидрати

Въглехидратите са макронутриенти, които съдържат захар. Разделят се на прости и сложни въглехидрати. Простите въглехидрати са млечни продукти, тестени изделия, плодове, бонбони и преработени захари. Сложните...

Храните, които повишават потентността

Храните, които повишават потентността

знаели, че някои храни повишават потентността и са ги използвали. За повишаване на потентността може да разчитате на определени храни. Не прибягвайте веднага до приемането на лекарства. Храните, повишаващи...

Храните, които горят мазнини

Храните, които горят мазнини

2

групата храни, които горят мазнини. С рибна диета, която продължава месец и която спазвате два или три дни в седмицата, можете да топите по кило. В останалите дни можете да се храните с обичайното си меню. Закуската...

Храните-бойци срещу затлъстяването

Храните-бойци срещу затлъстяването

6

забавя нашия метаболизъм. Защо просто не приемате от храните, така наречени бойци срещу мазнините. Ето някои от тях: - Бадеми. Да, няма грешка. Според проучване на диетолози срещу затлъстяването, публикувано в...

Цветовете на храните

Цветовете на храните

Цветът на храната, която консумираме, е много важен, защото като го визуализираме, изпитваме различни емоции и това предизвиква верижна реакция. Зеленият цвят на храните действа успокояващо на нервната система, кара...

Храните, които изострят апетита

Храните, които изострят апетита

Специалисти от областта на храненето са категорични, че има храни, с които, колкото и да се тъпчем, не само че няма да ни заситят, но и ще изострят още повече апетита ни. Причината е, че хранителната стойност на тези...

Пурини в храните

Пурини в храните

5

Пурините са съединения, които съдържат азот. Към пурините се отнася и пикочната киселина, която е крайният продукт на метаболизма на пурина. Натрупването на пурини и пуринови съединения води до натрупване на соли на...

Как да комбинираме храните

Как да комбинираме храните

За да се радвате на добро здраве и хубаво храносмилане от голямо значение е как се храните и как комбинирате храните в ежедневното меню. Човешкият организъм не е пригоден да справя със смилането на повече от една...

Храните и естрогена

Храните и естрогена

1

на химични съединения, имитиращи ефекта на естрогена (ендокринни разрушители), както и прекомерната употреба на храни с определени количества естроген. За връзките между храните и естрогена се говори отдавна, но...