петък, 18 април
Фъстъци
Ядки и Семена

Фъстъци

3

Най-разпространените фъстъци по магазините са Вирджиния, Испански фъстъци и Валенсия. Фъстъците понижават риска от сърдечен удар, тъй като съдържат ресвератрол. Печените фъстъци крият някои здравословни рискове.

1

Фъстъци

Фъстъци - Преглед на статиите и темите за Фъстъци. Намерете всичко, което търсите за Фъстъци. Приятно сърфиране из нашите авторски публикации, идеи и съвети отнасящи се за Фъстъци.
 • Фъстъци - Създадоха фъстък-афродизиак с аромат на печен бадем
  Кулинарни Новини

  Създадоха фъстък-афродизиак с аромат на печен бадем

  28.11.20130

  Българските учени от Института по растителни генетични ресурси в град Садово създадоха фъстък-афродизиак, който има аромат на прясно изпечен бадем.

 • Фъстъци - Фъстъци срещу диабет
  Кое за какво е полезно

  Фъстъци срещу диабет

  28.08.20130

  Фъстъците съдържат разнообразни хранителни вещества и са богати на фитоалексини. Умерената им консумация е полезна за хора, страдащи от диабет.

 • Фъстъци - Ядки вместо въглехидрати при диабет
  Хранене при проблеми

  Ядки вместо въглехидрати при диабет

  06.05.20130

  Приемът на мазнини и особено мононенаситени такива (MUFA) се позволява при диабетици с цел запазване на HDL-холестерола. Това подобрява и гликемичния контрол.

 • Фъстъци - 10 храни, които са по-полезни, отколкото предполагате
  Кое за какво е полезно

  10 храни, които са по-полезни, отколкото предполагате

  08.02.20130

  На диета сте. Отвсякъде ви заливат купища информация за това, кое е полезно и кое не. Ето списък с 10 храни, които са много по-полезни отколкото сте предполагали.

 • Фъстъци - Защо печените фъстъци са вредни?
  Кое за какво е полезно

  Защо печените фъстъци са вредни?

  01.12.20124

  Фъстъците, на първо място, не са ядки, както много хора си мислят. Те са бобово растение и са силен алерген. При процеса на печене на фъстъци някои от съставките им се губят, други се изменят.

 • Фъстъци - Как да изпечем фъстъци
  Кулинарни Съвети

  Как да изпечем фъстъци

  24.03.20121

  Фъстъците са много добър източник на мононенаситени мазнини и са един от перфектните съюзници на здравото сърце. Вижте нашите съвети как да си изпечем вкусни фъстъци.

 • Фъстъци - Калоричност на ядките
  Кое за какво е полезно

  Калоричност на ядките

  11.03.20120

  Причината за високата енергийна стойност на ядките са мазнините, но повечето от тях са ненаситени, тоест помагат за намаляване на холестерола. Редовната им консумация ще помогне за добро здраве.

 • Фъстъци - Диета при висок холестерол
  Диета при проблеми

  Диета при висок холестерол

  27.12.201110

  Фъстъците, не пържените или печените със сол, блокират всмукването на холестерол от червата. Натуралният шоколад намалява холестерола и кръвното налягане.

 • Фъстъци - Забравете за фъстъци с бира
  Кулинарни Съвети

  Забравете за фъстъци с бира

  28.10.20102

  Съществуват недпустими комбинации от храни, които обаче са залегнали в нашето ежедневие. Пиенето на бира и фъстъците като мезе е една от тях. Не смесвайте и ръжен хляб с кафе на закуска

Какво другите търсят

Статии и препоръки относно Фъстъци. Готвач.бг се старае да въвежда редовно интересни материали за Фъстъци. Имаш предложения или критики към сайта? Пиши ни, ще се радваме да разширим и разнообразим актуалната секция Фъстъци. Готвач.бг - национален портал за кулинарни рецепти, здравословно хранене и Фъстъци. Фъстъци, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.