петък, 25 април
Зелените зеленчуци борят депресията
Хранене при проблеми

Зелените зеленчуци борят депресията

2

Зеленчуците са полезни срещу депресия. Зелените зеленчуци съдържат фолиева киселина, предизвикваща производството на серотонин, хормона на щастието. Зелените храни са антидепресанти.

1

Хормон на щастието

Хормон на щастието - Преглед на публикациите касаещи Хормон на щастието. Открийте всичко, което искате да знаете за Хормон на щастието. Приятно гледане на най-четените публикации, класации и съвети по темата Хормон на щастието.
 • Хормон на щастието - ЕндорфиниХормони

  Ендорфини

  12.03.20140

  Ендорфините представляват невротрансмитери, които се произвеждат в мозъка. Ендорфините намаляват болката и стимулират щастието. Ендорфините опринасят за общото здравословно състояние на човек.

 • Хормон на щастието - Макарони и спагети за добро настроениеКое за какво е полезно

  Макарони и спагети за добро настроение

  19.12.20130

  Масово разпространено е мнението, че макароните и спагетите са много калорични и не трябва да се консумират от хора, които поддържат добра форма.

 • Хормон на щастието - Кафето убивало депресиятаКое за какво е полезно

  Кафето убивало депресията

  14.03.20130

  Откриха още едно полезно действие на кафето. Горчивата напитка убива депресията. Умерената употреба на кофеин води до промяна на душевното състояние на потиснатите хора.

 • Хормон на щастието - Кои са продуктите за настроениеКое за какво е полезно

  Кои са продуктите за настроение

  20.08.20120

  Познати са хранителни продукти, които допринасят за настроението. Това са дължи на производството им на ендорфини - хормона на щастието - серотонин, триптофан.

 • Хормон на щастието - Печените картофи подобряват съняКулинарни Съвети

  Печените картофи подобряват съня

  27.06.20110

  За добър сън е важно да се консумират повече храни, богати на триптофан. Това е аминокиселината, която спомага образуването на серотонин, хормона на щастието.

 • Хормон на щастието - Лютите чушки ни правят щастливиКулинарни Съвети

  Лютите чушки ни правят щастливи

  29.11.20100

  Хапването на люти чушки предизвиква отделянето на хормона на щастието - ендорфин. Лютивината на чушлетата се дължи на веществото капсаицин. Повече от това полезно вещество е равно на повече антиоксида

 • Хормон на щастието - Диетите с белтъчини правят жените нещастниДиети

  Диетите с белтъчини правят жените нещастни

  23.06.20101

  Диетите с белтъчини правят жените нещастни. Причината се крие в липсата на въглехидрати в ежедневните порции. Въглехидратите са онези съединения, които дават тласък на серотонина – хормона на щастието

Какво другите търсят

Теми и препоръки на тема Хормон на щастието. Екипът на Готвач.бг се старае да добавя често развлекателни текстове на тема Хормон на щастието. Имаш предложение или критика към сайта? Пиши ни, ще се радваме да подобрим и разнообразим актуалната рубрика Хормон на щастието. Готвач.бг - твоят сайт за кулинарни рецепти, правилно хранене и Хормон на щастието. Хормон на щастието, съвети и класации. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.