Няколко причини да хапваме червено зеле

Няколко причини да хапваме червено зеле

2

по вкус червеното зеле е най–близко до зеленото. Червено–виолетовият цвят на листата му се дължи на съдържащите се в него багрилни вещества от групата на антоцианите. Ако се добави оцет, цвета на зелето се променя до...

1

Червено Зеле

Търсиш информация за Червено Зеле? Разгледай последните ни публикации и статии за Червено Зеле.
Зеле

Зеле

1

% вода. Солите на калия в зелето са повече от солите на натрия, което възпрепятства задържането на вода в тялото. Червено зеле - по външен вид, вкусови качества и химичен състав се доближава значително до бялото зеле...

Червено Вино

Червено Вино

1

. Сухите червени вина извеждат от организма радионуклеидите и токсините и повишават имунната система, препоръчват се още и при пациенти с анемия. Компрес с червено вино положен върху устните намалява болката и пречи...

Червено цвекло

Червено цвекло

1

по време на диетата може успешно да се борите и срещу целулита. Диетата с червенo цвекло повелява сутрин на гладно да пиете по 1 ч.ч. прясно изцеден сок от червено цвекло. Втората консумация е вечерта, като преди 20.30 часа трябва да хапнете салата, приготвена от зеле, червено цвекло и моркови, подправена със зехтин....

Червена детелина

Червена детелина

1

Червена детелина /Trifolium pretense/ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Бобови. Има изправено стебло с височина до 10-15 см. Цветовете й са розови и червени. Листата са зелени и кръгообразни, със...

Червен кантарион

Червен кантарион

. Ако пък страдате от безапетитие или имате влошено зрение, можете да си приготвите настойка от билката и да я смесите с червено вино, като съотношението трябва да е 1:10. От сместа се приема по една супена лъжица по...

Червени боровинки

Червени боровинки

2

Червените боровинки (Vaccinium vitis-idaea L.) са вечнозелен храст с вкусни червени ядливи плодове. В природата се срещат диви червени боровинки, но има и култивирани сортове. Червената боровинка е малък плод и расте...

Червен пипер

Червен пипер

на стритите червени чушки бележи апогей с навлизането си в Унгария. Това става някъде през 19 век, когато в страната толкова много се използва червен пипер в кулинарията, че тя започва да се счита за негова втора...

Диета с червено цвекло

Диета с червено цвекло

прясно изцеден сок от червено цвекло. Това е и прекрасен начин да започнете деня. Втората консумация е вечерта. Старайте се преди 20.30 ч. да хапнете салата, приготвена от зеле, червено цвекло и моркови. Нарежете на...

Съхранение на червено цвекло

Съхранение на червено цвекло

с висока въздушна влажност. Червеното цвекло може да се съхранява и консервирано. Консервирано цвекло Необходими продукти: Червено цвекло За маринатата: На 1 л отвара от червено цвекло - 2-3 с.л. захар и 1...

Видове зеле

Видове зеле

кръвоносните съдове. Сокът от червено зеле оказва пагубни последици на туберкулозната пръчица. Вероятно сте виждали малки зеленолистни зеленчици с диаметър 4-5 см. Брюкселското зеле притежава антиканцерогенни свойства...

Кисело зеле

Кисело зеле

маркуча, като това се прави през няколко дни, докато се вкисне зелето. След приблизително 25 дни киселото зеле вече ще е готово. Ако искате зелето да придобие различен цвят, добавете в бидона червено цвекло. За аромат...