Gotvach.bg»Добре дошъл в Кулинарна Мрежа на Готвач.бг
Най-новото от мрежатаКулинарна играПоследно активниАктивни потребителиКласация рецептиКласация потребителиНагради и победителиРецепти без снимкиПоследните рецептиПоследно добавени снимкиНай-новите потребителиПоследно Сготвени
- Стоянка Русеновасготви: Пилешки бутчета в гювечпреди 50 минутиПилешки бутчета в гювеч21.11.2018Гювеч
- Потребител#330139добави коментар към: Картофено пюрепреди 50 минутиКартофено пюре17.10.2019ПюретаЗа мен "пюриране" за приготвянето на картофено пюре е използването на ръчна преса за картофи, ако нямате - използвайте вилица. Колкото повече намачквате картофите, токова по-фино става пюрето. Миксери, пасатори и блендери са абсолютно забранени за картофено пюре. С тях се получава една хомогенна лепкава смес, но не и пюре. Много важно - не белете картофите за пюре, измийте ги и ги сварете до готовност. Ще разберете дали са готови, когато ги натиснете леко с вилица и се пръскат. Обелете ги след като са сварени, за по-лесно белене трябва да са топли (не горещи). За пюре използвайте картофи с повече съдържание на скорбяла (нишесте) - такива са българските. За пържене, на фурна, салати, супи, яхнии - по-добрият избор са френските или полските на пазара, трудно се разваряват и запазват формата си при готвене (т.е. не стават на каша). Надявам се, че съм успял да помогна с моя коментар!
- Анонимендобави в любими: Пилешки бутчета в гювечпреди 52 минутиПилешки бутчета в гювеч21.11.2018Гювеч
- Evgeniaсготви: Миш-маш по испанскипреди 54 минутиМиш-маш по испански21.10.2014Миш Маш
- Потребител#330139добави коментар към: Картофено пюре с масло и сметанапреди 57 минутиКартофено пюре с масло и сметана24.04.2021ПюретаСамо не белете картофите предварително, варете ги небелени, като първо ги измиете добре. Беленето е след сваряване!
- Кристиан Александровсготви: Еклерчета с бананов кремпреди 58 минутиЕклерчета с бананов крем27.08.2020Еклери
- Потребител#330139гласува за: Картофено пюре с масло и сметанапреди 58 минутиКартофено пюре с масло и сметана24.04.2021Пюрета
- Анонимендобави в любими: Шарено пилешкопреди 58 минутиШарено пилешко07.07.2017Пилешко месо
- Потребител#330139добави коментар към: Пухкаво картофено пюрепреди 59 минутиПухкаво картофено пюре23.07.2017ПюретаМиксерът е излишен, продължете си само с пресата за картофи. Миксер, блендер или пасатор са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ за картофено пюре. Освен това картофите за пюре се варят небелени. Измийте картофите и ги залейте с вода (в обиконовена тенджера), да са покрити с 2-3 см. вода. Варете до пълно сваряване (да се пръскат, когато натиснете картофа с вилица. Ползвайте картофи, които са с повече скорбяла - българските са такива. Френски или полски ползвайте за пържене, на фурна, супи, яхнии или салати, тъй като почти не може да ги преварите (имат по-малко скорбяла) и запазват своята цялост. Всъщност за различните рецепти с картофи трябва да се използват и различни сортове, а в България казваме просто картофи, има значени какъв сорт се използва за съответното ястие!
- Потребител#252949сготви: Обикновена бисквитена торта с крем нишестепреди 1 часОбикновена бисквитена торта с крем нишесте12.09.2020Бисквитена Торта