Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

Хранителните добавки с информация за тях и техния състав. Най-известните хранителни добавки и тяхното приложение. Всичко за хранителните добавки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СпирулинаСпирулина
15 Март
Спирулината представлява едноклетъчни сини водорасли. Спирулината е изключително богата на голямо количество витамини и минерали.
Рибено МаслоРибено Масло
12 Дек.
Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки. Рибеното масло намалява симптомите на остеоартрит, помага за отслабване и красота
ИнулинИнулин
16 Септ.
Инулинът представлява естествен полизахарид, който се открива в грудките на някои зеленчуци и растения. В най-големи количества инулин се открива в цикорията, но може да бъде открит и в аспержите, лука, земната ябълка и глухарчето.
ЛактозаЛактоза
04 Август
Лактозата, наричана още млечна захар, представлява 2-8 процента от сухото вещество в млякото. Лактозата е много важен елемент, който е необходим за развитието на всеки млад организъм.
РесвератролРесвератрол
10 Май
Ресвератролът е полифенол, естествено химично съединение, съдържащо се в гроздето, червеното вино и други напитки и храни. Най-добрите естествени източници на ресвератрол са червеното грозде и червено вино, фъстъци.
КапсаицинКапсаицин
04 Февр.
Капсаицин е вещество, което през годините е станало обект на множество изследвания. Капсаицин може да бъде използвано в различни сфери. Капсаицинът намалява болката.
Бирена МаяБирена Мая
03 Февр.
Бирената мая е ценен продукт, който се използва в здравословното хранене. Бирената мая е богата на витамини от В-групата. Бирената мая подобрява външния вид на косата и кожата.
ДекстрозаДекстроза
19 Април
1
Декстрозата /dextrose/ е монозахарид или проста захар, която се усвоява бързо от организма. Декстрозата се нарича още D-глюкоза. Декстрозата е важен източник на енергия в тялото.
ТауринТаурин
19 Март
1
Тауринът е органична киселина, широко разпространена в животинските тъкани. Доста често Таурин се използва в комбинация с креатин.
Коензим АКоензим А
13 Март
Коензим А е коензим от съществено значение, без който тялото не може да живее. Коензим А улеснява процесите на окисляването. коензим А се произвежда в клетките на черния дроб.
БромелаинБромелаин
12 Март
Бромелаинът, познат още като бромелин, представлява мощен ензим с растителен произход. Бромелаинът е популярна хранителна добавка за възстановяване на контузии.
ПапаинПапаин
12 Март
Папаинът е специфичен ензим, който се съдържа в плода на папаята. Папаинът притежава триизмерна полипептида верига, която е сглобена от 212 аминокиселини. Папаинът подобрява процеса на храносмилането.