Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пшеничен грисПшеничен грис
20 Окт.
Какво е пшеничният грис и защо се нарича така. Състав и хранително съдържание на грис. Ползи от консумацията на грис за деца и възрастни. Вреди и противопоказания за консумация на грис.
МеласаМеласа
20 Септ.
2
Меласата е остатъчен продукт от производството на захарта. Меласата бива светла, тъмна и черна. Меласата се използва най-често за печене на сладкиши. Меласата носи редица ползи за здравето.
МарципанМарципан
19 Септ.
Марципанът е сладкарско изделие, което се произвежда от захар и сурова марципанова маса. Марципан се прави най-често от смлени бадеми.
СметанаСметана
19 Септ.
1
Сметаната по своята същност е продукт от нехомогенизирано мляко с високо съдържание на мазнини. Съхранение на сметаната, видове сметана. Здравословни ползи и вреди на сметаната.
СушиСуши
19 Септ.
5
Суши е най-известното японско ястие извън пределите на Япония, но какво знаем за него. Научете повече за видовете суши, приготвяне на суши, рискове от консумацията на суши.
ЧайЧай
26 Юли
Чаят се нарежда в топ 3 на най-консумираните напитки в света. Най-известните видове чай са черен, зелен, бял, жълт и оолонг. Всеки ден се изпиват около милиард и половина чаши чай. Състав на чая и видове чай.
Сос ТабаскоСос Табаско
19 Юли
Сос табаско е американска марка лют сос, който се произвежда от края на 19 век. Несъмнено сос Табаско е най-известния лют сос.
АрарутАрарут
23 Юни
Арарут е многогодишно растение, чиито корени се използват за храна, като сгъстител и като добавка в различни лекарства. Арарутът произхожда от тропиците на Южна Америка. Готвене с арарут.
ПрополисПрополис
22 Юни
Прополисът, познат още като клей представлява смес от восък, смоли и прашец от цветове или пъпки на растенията. Прополисът се събира от пчелните семейства. Прополисът е изключително полезен за здравето.
БишкотиБишкоти
21 Юни
Бишкоти са фини италиански бисквити, с които се приготвят много вкусни и уникални десерти, като Тирамису. Приготвяне на домашни бишкоти и Кантучини. Кулинарна употреба на бишкоти.
ФруктозаФруктоза
20 Юни
Фруктозата представлява въглехидрат със сладък вкус. Фруктозата прилича на глюкозата по физичните си показатели. Фруктозата се съдържа в плодове, подсладени сокове, сладкиши и др.
ОлиоОлио
17 Юни
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Освен слънчогледовото олио, съществуват още доста видове олио. Състав на олиото.