Gotvach.bg»Статии»Замразяване на тиквички
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се замразяват зеленчуци
Когато замразявате тиквички, нарежете ги на кръгчета, подсушете ги и ги замразете. Добре е да замразявате зеленчуците на порции, за да ги използвате изцяло за приготвянето на определено ястие....
Как да съхраним тиквички за зиматаТрябва да разпределим парченцата тиквичка по цялата вътрешна част на найлоновия плик.
Когато привършим с тази подготовка, тиквичките са готови за замразяване....
3
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Период на престой в замразено състояние на някои зеленчуци:
Броколи - 1 година;
Моркови - 1 година;
Карфиол - 1 година;
Царевица - 8 месеца;
Домати - от 3 до 4 месеца;
Грах - 8 месеца;
Тиквички - 8 месеца...
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаОсвен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни....
1
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
2
Френски тайни за приготвяне на зимнинаЗамразяване
Французите често казват, че замразяването има много предимства....
1
Не дръжте бананите и доматите на студено
Плодове и зеленчуци, които не се препоръчва да се държат в хладилника, защото ще потъмнеят - банани, ананас, пъпеш, картофи, тиквички, домати и краставици....
Внимание! Навлизаме в сезона на нитратите
Консервирането на зеленчуци трябва да става само в специални пликове за вакумиране или замразяване....
Добавете повече зеленчуци към дневното си меню с тези съвети
Ако приготвяте месо на грил, добавете на грила малко гъби, нарязана тиквичка, аспержи или малки лукчета....
Как да бланшираме ориз
С бланширан ориз можете да си приготвите вкусно свинско с ориз, ориз със зеленчуци, тиквички с ориз и дори оризови кюфтенца....
Камби
, е по-добре да ги замразявате цели, за да не се наруши нутриентното им съдържание и вкуса им....
Карфиолът - вкусният лек на есента
На топло и светло карфиолът не издържа дълго, но замразяване понася добре. При това ценните му качества се запазват.
Как да готвите карфиол?...
Здравето е в тези 6 витамина! Ето как да си набавите
Спанакът, доматите, копривата, морковите, ягодите, тиквичките, карфиолът, зелените части на растенията са богати на този витамин....
Как да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правила
Добро правило е да се съхраняват в хартиен плик;
- Патладжаните и тиквичките са сред най-деликатните зеленчуци, които изсъхват бързо, така че е препоръчително да не се държат повече от 4-5 дни в хладилника....
9 + 6: Храни, които ще излекуват алергията ти или ще я влошат
Това е най-добрата форма за облекчаване на алергиите - получава се като се изсушава чрез замразяване. Дългосрочната употреба на билката не се препоръчва, тъй като може да изчерпи калиевите ви запаси.
9....