Gotvach.bg»Статии»Рафинирано брашно
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рафинирано брашно

Търсиш информация за Рафинирано брашно? Разгледай последните ни публикации и статии за Рафинирано брашно.
Защо рафинираното брашно е вредно?Защо рафинираното брашно е вредно?
- Винаги когато купувате брашно, на чийто етикет пише нещо от рода на "пшенично брашно" или на още по-засуканото "обогатено бяло брашно", имайте предвид, че става въпрос именно за рафинираното брашно, в което липсват...
Защо да избягваме рафинираните продуктиЗащо да избягваме рафинираните продукти
В това число влиза и белият хляб, приготвен от рафинирано брашно. А всички знаем, че обикновеният българин консумира почти на всяко ядене по една или две филии хляб....
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоХидрогенирано и рафинирано растително масло
Същият подход се спазва и при рафиниране на захар и на бяло брашно. Опасностите от транс-мазнините са много, включително неспособността на организма да усвоява полезните мазнини....
Могат ли смлените семена и ядки да заменят брашнотоМогат ли смлените семена и ядки да заменят брашното
Рафинираното брашно носи доста вреди дори за здравия организъм и затова съветът е да се ограничи и по възможност да се спре напълно консумацията на храни от бяло рафинирано брашно. Какво обаче ще замени брашното?...
Най-вредните храни, които са източници на рафинирано нишестеНай-вредните храни, които са източници на рафинирано нишесте
В съвременните диети храни с високо съдържание на нишесте са склонни да бъдат силно рафинирани и лишавани от фибри и хранителни вещества. Тези храни включват рафинирано пшенично брашно и царевично брашно....
Разликата между типов и бял хлябРазликата между типов и бял хляб
2
То се смята за много по-полезно, отколкото е бялото брашно, тъй като типовото брашно съдържа повече полезни вещества, отколкото бялото рафинирано брашно....
Храни с високо съдържание на рафинирани въглехидратиХрани с високо съдържание на рафинирани въглехидрати
Рафинираните въглехидрати могат да бъдат под формата на рафинирани захари и нишесте. Всъщност, по-лесно е да се определи кои въглехидрати не са рафинирани, тъй като терминът „рафиниран“ може да означава много....
Основни източници на рафинирани въглехидратиОсновни източници на рафинирани въглехидрати
В списъка на рафинирани въглехидрати са включени всички храни, приготвени с рафинирано брашно или бяло брашно, бял хляб, понички, кексове, бисквити, сладкиши и др....
Полезни или вредни са зърнените храниПолезни или вредни са зърнените храни
Процесът на рафиниране също така премахва много хранителни вещества, включително фибри. Рафинираните зърнени храни включват бяло брашно, бял ориз, бял хляб и др....
Най-полезните брашнаНай-полезните брашна
Ръженото брашно се използва за направата на хляб или квас. За разлика от пшеничното брашно, което е рафинирано, ръженото запазва всичките си полезни качества, както и хранителните такива....
Как да направим хляб без брашно - няколко вариантаКак да направим хляб без брашно - няколко варианта
Използвайки тези алтернативни брашна, хлябът без брашно може да осигури повече хранителна стойност от традиционния хляб, приготвен с рафинирано пшенично брашно....
Истината зад модните храниИстината зад модните храни
Ако първото брашно в списъка на съставките е рафинирано, вие не получавате 100% пълнозърнест хляб. Спортни напитки Ако отивате на разходка, пропуснете спортните напитки....
Забравете за белия хляб! Основателни причиниЗабравете за белия хляб! Основателни причини
Избелването на брашното при рафиниране се прави с вредни вещества. Консумацията на бял хляб води до пристрастяване. Освобождаването на захари предизвиква покачване на инсулина....
БрашноБрашно
3
Хранителните специалисти горещо препоръчват консумацията на белите рафинирани продукти да се ограничи за сметка на нерафинираните, пълнозърнести....
Три безглутенови брашна, които да добавите към своята диетаТри безглутенови брашна, които да добавите към своята диета
Хранителните продукти, съдържащи неизбелено, пшенично или рафинирано брашно, съдържат глутен. И така, защо глутенът се счита за лош и какво прави безглутеновите храи привлекателни?...