Gotvach.bg»Статии»Сухи подправки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-скъпите подправки в света
В Средновековието най-ценните подправки идват от Китай, Индия и Индонезийските острови.
Подправките, онези вълшебни семена и прахове, които подправят нашите храни, са тук от хиляди години....
Разликата между мента и джоджен
Българската традиционна кухня се определя като пикантна, тъй като едни от основните суровини, които се използват, са подправки....
Пет рецепти за грил тиган
Начин на приготвяне: Каймата се подправя със ситно нарязания лук, всички подправки, яйцето и галета колкото да попие течността....
За сухите маринати
Сухата марината "парфюмира" ястието, както и всяка една ароматна смес от подправки - течни или сухи.
Подправките образуват покритие върху храната....
Какви подправки се слагат на фалафелите?
Сложете всички подправки за фалафелите с изключение на сусам и нигела в мелничка за подправки и смелете, докато сместа стане гладка....
Шест суперпродукта, помагащи за здравословно храненеПодправки
Ако не искате да изключите напълно мазните храни от менюто си, на помощ идват подправките....
2
Как да изсушим сами подправки
Подправките се смесват веднага след изсушаване, понякога се смилат в хаванче, ръчна мелница или се разтриват между дланите.
Вижте още:
- как се мият правилно подправки;
- защо да отглеждате зелени подправки....
Как да съхраняваме пресен риган?
Риганът се комбинира добре с всички други подправки в средиземноморската кухня, както и с зеленолистните подправки, какъвто е босилекът....
Подправки, подходящи за гювеч
Традиционният гювеч се прави със следните подправки - мащерка, риган, чубрица, червен пипер, черен пипер и сол. Количеството на подправките е в зависимост от вкуса Ви - обикновено по 1 чаена лъжичка....
Да си направим кайма за кюфтетаТе се определят в зависимост от добавяните им подправки. Кюфтета, подправени с много лют, кълцан червен пипер например, се наричат „нервозни кюфтета“....
4
Как да изсушим магданоз, копър и риган
Най-доброто време за набиране на подправки за сушене е точно преди те да цъфнат. Това е времето, когато листата са снабдени с най-много масло, което дава по-силен аромат и вкус на подправките....
Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?Това растение също е подходяща подправка във вашите гозби, защото има специфичен и богат аромат....
5
Коя зелена подправка на кое ястие отива
Прочети също как се съхраняват зелени подправки и как да отглеждаме подправки в домашни условия....
Три интересни зимни супи
Супата се подправя със сол, черен пипер и чубрица на вкус и е готова за сервиране....