Gotvach.bg»Статии»Сухи подправки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Сухи подправки

Търсиш информация за Сухи подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Сухи подправки.
За и против пикантинатаЗа и против пикантината
1
да се подправи всяка гозба, така че да добие свеж аромат и вкус....
Най-скъпите подправки в светаНай-скъпите подправки в света
В Средновековието най-ценните подправки идват от Китай, Индия и Индонезийските острови. Подправките, онези вълшебни семена и прахове, които подправят нашите храни, са тук от хиляди години....
Разликата между мента и джодженРазликата между мента и джоджен
Българската традиционна кухня се определя като пикантна, тъй като едни от основните суровини, които се използват, са подправки....
Пет рецепти за грил тиганПет рецепти за грил тиган
Начин на приготвяне: Каймата се подправя със ситно нарязания лук, всички подправки, яйцето и галета колкото да попие течността....
За сухите маринатиЗа сухите маринати
Сухата марината "парфюмира" ястието, както и всяка една ароматна смес от подправки - течни или сухи. Подправките образуват покритие върху храната....
Какви подправки се слагат на фалафелите?Какви подправки се слагат на фалафелите?
Сложете всички подправки за фалафелите с изключение на сусам и нигела в мелничка за подправки и смелете, докато сместа стане гладка....
Шест суперпродукта, помагащи за здравословно храненеШест суперпродукта, помагащи за здравословно хранене
2
Подправки Ако не искате да изключите напълно мазните храни от менюто си, на помощ идват подправките....
Как да изсушим сами подправкиКак да изсушим сами подправки
Подправките се смесват веднага след изсушаване, понякога се смилат в хаванче, ръчна мелница или се разтриват между дланите. Вижте още: - как се мият правилно подправки; - защо да отглеждате зелени подправки....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
Риганът се комбинира добре с всички други подправки в средиземноморската кухня, както и с зеленолистните подправки, какъвто е босилекът....
Подправки, подходящи за гювечПодправки, подходящи за гювеч
Традиционният гювеч се прави със следните подправки - мащерка, риган, чубрица, червен пипер, черен пипер и сол. Количеството на подправките е в зависимост от вкуса Ви - обикновено по 1 чаена лъжичка....
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
4
Те се определят в зависимост от добавяните им подправки. Кюфтета, подправени с много лют, кълцан червен пипер например, се наричат „нервозни кюфтета“....
Как да изсушим магданоз, копър и риганКак да изсушим магданоз, копър и риган
Най-доброто време за набиране на подправки за сушене е точно преди те да цъфнат. Това е времето, когато листата са снабдени с най-много масло, което дава по-силен аромат и вкус на подправките....
Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?
5
Това растение също е подходяща подправка във вашите гозби, защото има специфичен и богат аромат....
Коя зелена подправка на кое ястие отиваКоя зелена подправка на кое ястие отива
Прочети също как се съхраняват зелени подправки и как да отглеждаме подправки в домашни условия....
Три интересни зимни супиТри интересни зимни супи
Супата се подправя със сол, черен пипер и чубрица на вкус и е готова за сервиране....