Gotvach.bg»Статии»Турски Подправки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Турски Подправки

Търсиш информация за Турски Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Турски Подправки.
Идеи за Турска ЗакускаИдеи за Турска Закуска
Омлетът се пържи в гореща мазнина и се подправя със сол и черен пипер....
Ароматите, без които турската кухня няма да е същатаАроматите, без които турската кухня няма да е същата
Турските подправки са високо ценени заради тяхната свежест, цвят и вкус. Посещавайки турския базар за подправки в Истанбул, човек разбира защо страната е толкова известна със своите ориенталски подправки....
Към кои ястия да добавяме кимионКъм кои ястия да добавяме кимион
1
В кухнята на Близкия Изток кимионът също се използва, най-често с комбинация с типичните за тази кухня синапено семе, заатар, куркума, кориандър и турски лют червен пипер....
Най-вкусните турски разядкиНай-вкусните турски разядки
Напомня за българския катък, но в турския вариант са включени други подправки като изсушен джоджен, копър, червен пипер и чесън, което придава пикантен вкус на тази лека храна....
Най-известните турски десертиНай-известните турски десерти
Днес са познати много различни вкусове и разновидности на локума - с ядки или подправки, които ги правят неотразими и с незабравим вкус....
Най-вкусната виртуална обиколка из кулинарното богатство на ТурцияНай-вкусната виртуална обиколка из кулинарното богатство на Турция
Пидето пък е турският вариант на прословутата пица. Обикновено тестото се прави под формата на лодка, а в плънката участват кайма, яйце, кашкавал и подправки....
Турската кухня и вълшебните вкусове на ОриентаТурската кухня и вълшебните вкусове на Ориента
Лахмаджунът е направен предимно с кайма (и подправки) като основна съставка. Мантъ Малките кнедли са популярна храна в Турция и са известни като турски равиоли....
Подходящи подравки за сармиПодходящи подравки за сарми
Лозови сарми по турски можете да приготвите и с по екзотични добавки като стафиди и мента....
Кратка история на баклаватаКратка история на баклавата
а подправките и ядките също били различни....
Традиционни турски ястияТрадиционни турски ястия
Турските майстори-готвачи умерено използват подправките, за да запазят вкуса и аромата на основните компоненти на ястието, а не да ги потискат с подправки....
Подправката-зеленчук, която всеки диабетик трябва да хапваПодправката-зеленчук, която всеки диабетик трябва да хапва
Най-известни са сортовете турски кардон и абаносо. Листата му носят на организма полезни субстанции като витамин С, каротин, захари и минерали като калий, фосфор и желязо....
Долма и Сарма - каква е разликата?Долма и Сарма - каква е разликата?
Това са например птици, пълнени с ориз, булгур, подправки и ядки. Рибите и други морски дарове също се получават вкусни приготвени по този типично турски начин....
Световен атлас на най-вкусните традиционни храниСветовен атлас на най-вкусните традиционни храни
Които обаче са си турски специалитет, трябва да го признаем....
Хаш-хаш кебап - истинският вкус на турската кухняХаш-хаш кебап - истинският вкус на турската кухня
Подправките, които се използват за месото, са карамфил, канела и кимион. В Истанбул и Измир използваните подправки не са много, но колкото по на югоизток отивате, толкова по-люта става храната....
Най-доброто от турската скараНай-доброто от турската скара
В добавка може да си поръчате и тънко турско хлебче, което прилича на палачинка, но е хрупкаво. Друг популярен специалитет от турската скара е кокореч....