Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Студени предястия с палачинкиСтудени предястия с палачинки
23 Март
Едни от най-вкусните, а и най-лесни за всяка домакиня предястия, са тези от палачинки. Ако ви предстои семейна вечеря или такава с приятели, то задължително заложете на тях.
Панирани вкусотийки на фурнаПанирани вкусотийки на фурна
22 Март
1
В последните години много хора започнаха избягват пърженето, тъй като почти всички храни, които подлежат на пържене, могат да добият още по-добър и здравословен вид, сготвени във фурната. Панировки на фурна
Лесни и вкусни ястия с гъби кладницаЛесни и вкусни ястия с гъби кладница
21 Март
Измивате и нарязвате гъбите. Задушавате ги в собствен сос, след което прибавяте аспержите и разбитите яйца, смесени с нарязаните на ситно пиперки. Получената смес се изсипва в огнеупорен съд и се покрива със сиренето.
Автентични рецепти за хумусАвтентични рецепти за хумус
20 Март
Хумусът е хранителна паста, която се приготвя от нахут и сусамов тахан с подправки като зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок. Това ястие е често сервирано на трапезите в целия Близък Изток.
Да си направим домашен шоколад с ядкиДа си направим домашен шоколад с ядки
19 Март
2
Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Шоколад с ядки и аромат на уиски се получава много лесно.
Зеленчукови специалитети на сачЗеленчукови специалитети на сач
17 Март
Хубавото при сача е, че всичко приготвено в него става съвсем леко хрупкаво, но все пак готово. Разбира се, говорим за зеленчуците – месата трябва напълно да се сготвят.
Класически сосове за месоКласически сосове за месо
15 Март
Сосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично.
Как да си приготвим катми на сачКак да си приготвим катми на сач
14 Март
2
В някои краища на България смятат, че истински майсторски направените катми трябва да имат много дупки. След като се изпече едната страна, обърнете катмата и намажете вече готовата страна с парче масло.
Да си приготвим домашна маслинова пастаДа си приготвим домашна маслинова паста
13 Март
Маслиновата паста е вкусно предястие. Лесно можете да си приготвите маслинова паста в домашни условия.
Лесни и бързи рецепти за домашен пирогЛесни и бързи рецепти за домашен пирог
12 Март
Думата пирог идва от руски. Точният и превод е тестено изделие, баница“. Това типично руско изделие е навлязло и в българската кухня. Ние, разбира се, сме добавили чисто български елементи в приготвянето му.
Ордьоври за виноОрдьоври за вино
10 Март
Изборът на вино и на подходящо ястие към него си е цяло изкуство и ако човек направи лоша комбинация, може да провали обяда или вечерята, които е планирал.
Приготвяне на сладкиши без печенеПриготвяне на сладкиши без печене
09 Март
1
Понякога развихрянето в кухнята ни отнема почти целия ден. Особено ако правим нещо ново и непознато. Тогава вниманието ни е повишено и почти не ни остава време за нищо друго.