Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим чай от джинджифилДа си направим чай от джинджифил
13 Февр.
13
За да направите чай от джинджифил, ви е необходимо парче корен от джинджифил – около 100 грама, 3 чаши вряла вода, мед, лимон, мента, кафява захар, при желание и лют червен пипер.
Здравословни и вкусни ястия с булгурЗдравословни и вкусни ястия с булгур
13 Февр.
1
В случай, че искате да сготвите 2 порции основно ястие, ще ви бъде необходим булгур около 1 ч ч. Също както при ориза и булгурът трябва да се изплакне добре. Съотношението вода:булгур е 2 ½ ч. ч вода на 1 ч. ч булгур.
Парти дипове - вкусно и лесноПарти дипове - вкусно и лесно
12 Февр.
1
В студените зимни дни няма нищо по хубаво от домашните партита. Ако искате да разнообразите арсенала от мезета, ето няколко предложения за вкусни и лесни за приготвяне парти дипове.
Няколко идеи за вкусна баклаваНяколко идеи за вкусна баклава
11 Февр.
Баклавата е ориенталски десерт, произлизащ от арабската кухня. През вековете баклавата се разпространява в Турция, сред иранските и балканските народи.
Идеи за постни зимни ястияИдеи за постни зимни ястия
11 Февр.
1
Всяко домакинство през зимните месеци набляга на месни ястия. Месото е доста хранително, но е бедно на витамини. Затова е добре през зимните месеци да не се лишавате от вкусни зеленчукови ястия
Петте най-добри рецепти за сармиПетте най-добри рецепти за сарми
10 Февр.
2
Едно от любимите ястия в българската кухня са сармите. През лятото се правят предимно сарми с лозови листа, а през зимата и есента - от прясно или кисело зеле. Сармите могат да бъдат постни или месни.
Как да сготвим евтиноКак да сготвим евтино
10 Февр.
Далече сме от идеята, че всеки има скъпи продукти вкъщи, но напоследък всички рецепти станаха много сложни и доста претенциозни. Затова нека да разгледаме нещо по-обикновено , но много вкусно и хранително.
Вкусни и бързи ябълкови сладкишиВкусни и бързи ябълкови сладкиши
09 Февр.
Ябълковият сладкиш е любим на всички ни. Поднесен с чаша чай или кафе, той се превръща в неустоимо изкушение, което да направи денят ни по-щастлив.
Зимни салати за добър апетитЗимни салати за добър апетит
08 Февр.
Туршиите вече трябва да са свършили, а заради настъпващата пролет организмът ни има нужда от все повече витамини, е редно да разнообразим менюто си с повече салати.
Какво може да сготвим с резене?Какво може да сготвим с резене?
08 Февр.
Резенето е по-известен като див копър и е познат на човека още от най-древни времена. Прародината е Южна Европа, Средиземноморието и Мала Азия. Като подправка и лекарство го използвали древните гърци, римляни и египтяни.
Какво да сготвя с праз?Какво да сготвя с праз?
07 Февр.
Историята разказва, че древните римляни консумирали праза, за да прочистват гърлото и гласа си. Самият Нерон приемал голямо количество от този вид лук, преди да говори пред публика.
Приготвяне на домашен бабекПриготвяне на домашен бабек
06 Февр.
3
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека от магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца.