Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мъж от Смолянско прави сирене по 5-вековна технологияМъж от Смолянско прави сирене по 5-вековна технология
16 Юли
60-годишен мъж от смолянското село Бориково произвежда сирене по технология на пет века.
Семейство от Търговище отгледа гигантски доматСемейство от Търговище отгледа гигантски домат
14 Юли
Гигантски розов домат откъсна от градината си семейство от Търговище. Огромният зеленчук тежи над два килограма и е произведен от Веска и Иван Йорданови.
Особеностите на балканската пъстърваОсобеностите на балканската пъстърва
14 Юли
Балканската пъстърва е любима както на любителите на риболова, така и на ценителите на добрата кухня. Светкавични плувци, изключително борбени, красиви и с изключително вкусно месо, великолепно от кулинарна гледна точка – всичко това е балканската пъстърв
Кои са животните, които хапваме живи?Кои са животните, които хапваме живи?
13 Юли
Мнозина ни най-малко не си представят това създание в чинията си, но за азиатците прилепът в кокосов сос си е същинско пиршество за небцето.
Газирана напитка с вкус на змиорка е новият хит в ЯпонияГазирана напитка с вкус на змиорка е новият хит в Япония
13 Юли
Напитката съдържа екстракт от змиорка, а създателите съобщават, че тази серия безалкохолни напитки е лимитирана.
Отбелязваме Деня на пастатаОтбелязваме Деня на пастата
12 Юли
На днешния ден 12-ти юли у нас, в Румъния и Украйна се отбелязва Денят на пастата.
Популярните холандски сиренаПопулярните холандски сирена
12 Юли
Холандия има и две запазени марки – сирената и лалетата. И двете са известни и обичани почти наравно. Всъщност, местните хора са толкова горди със сиренето си, че изпитват по-голяма радост, когато го продават.
Великите готвачи: Анна ОлсънВеликите готвачи: Анна Олсън
11 Юли
Със сигурност поне веднъж сте чували крилата фраза, че когато животът ви сервира лимони, най-добре е да си направите лимонада. Само с няколко прости изречения обаче, Анна Олсън ще ви убеди, че по-добрият вариант е да си направите лимонов сладкиш.
Храната и ислямът в арабската кухняХраната и ислямът в арабската кухня
11 Юли
Според почти всички диетолози ислямските хранителни правила са база за формирането на едно от най-диетичните менюта - арабското. Човек трябва да се храни бавно, седнал на земята, тъй като така се усеща най-добре кога се е нахранил.
Човекът, ядящ само сурово месо от 5 г.Човекът, ядящ само сурово месо от 5 г.
11 Юли
Според антропологични изследвания предците ни в Каменната ера са имали много по-добро здравословно състояние от нас. Мнозина експерти твърдят, че това се е дължало на хранителния им режим, който е включвал основно консумация на сурово месо.
В какви чаши се сервират различните винаВ какви чаши се сервират различните вина
10 Юли
Дегустацията на вино е изкуство. Вековната традиция на дегустаторите е показала, че наред с редицата тънкости, необходими да се знаят, за да се оцени качеството на даден вид вино, е необходимо то да бъде отпито и от специална чаша.
Как са изписани изкуствените оцветители на етикетаКак са изписани изкуствените оцветители на етикета
09 Юли
Отдавана се знае, че изкуствените оцветители са вредни за здравето. Върху етикетите на продуктите, разпространени в търговката мрежа, можете да ги откриете закодирани с познатите на всички Е-та. Обикновено можем да ги открием в поредицата между Е 100 до Е