Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Украса и декорация на питиУкраса и декорация на пити
20 Дек.
Създаването на декорация върху питата прави тестеното изделие още по-специално. Можете да си направите всякакви красоти от тесто – просто трябва да ги съобразите с повода и да използвате въображението си.
Кулинарна употреба на фъстъчено маслоКулинарна употреба на фъстъчено масло
20 Дек.
Във фъстъченото масло се открива естественият антиоксидант ресвератрол. Той влияе положително на много от функциите в човешкото тяло.
На кои ястия подхожда ароматът на карамфилНа кои ястия подхожда ароматът на карамфил
17 Дек.
Карамфилът се включва в състава на някои туршии. Едни от най-известните подправки в света също включват карамфил.
Асафетида овкусява идеално леща и оризАсафетида овкусява идеално леща и ориз
16 Дек.
1
За овкусяване на ястията е достатъчно е да се използва много малко количество асафетида. Тя успешно може да замести лука и чесъна в храната.
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
В южната част на Италия Проволоне се добавя в различни видове паста. Тъй като се разтопява лесно, топлината на пастата го прави разтегливо и много вкусно.
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Корените на маниоката се използват най-вече за приготвяне на тапиока – брашно, което се използва в много видове ястия.
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
В състава на спелтата се откриват високо количество полезни хранителни вещества като въглехидрати, протеини, мазнини, фибри, минерални соли и витамини.
Как да готвим амарантКак да готвим амарант
05 Дек.
1
Приготвянето и готвенето на амаранта е изключително лесно. В древността ацтеките почитали амаранта като растение със свръхестествени сили.
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови зърна. То е много вкусно, ако се изпече в бутер тесто или се добави в ястие.
Комбинация от подправки заменя солта в хранатаКомбинация от подправки заменя солта в храната
30 Ноем.
1
За вредите от солта всеки е чел и слушал. Прекалената консумация е факт. Учени обаче са намерили начинът как да намалим приема на сол и той е много по-полезен от получаването на тази така суха информация.
Как да вложим каперси в ястиятаКак да вложим каперси в ястията
27 Ноем.
В кухните на различните народи осолените и мариновани каперси се включват в рибни и месни ястия, най-вече за придаване на пикантност.
Кулинарна употреба на кедрови ядкиКулинарна употреба на кедрови ядки
22 Ноем.
Кедровите ядки са не само много полезни, но и много вкусни, затова се добавят в различни видове салати, ястия и дори в десерти.