- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиЕстрагонът е идеален за рибни ястия
05 Юли
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиПроизводство на рокфор
04 Юли
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спанак и карамел заместват хранителните боиВместо да използвате хранителни бои, направете си ги от естествени продукти. Използвайте карамел или какао за кафява боя, спанак за зелена боя, портокал за оранжева боя и лимон за жълта.
02 Юли
Разликата между брускети и кростиниБрускетите и кростините са сред най-популярните италиански предястия. Те обаче са доста тежки и често се използват и като основно ястие, особено през летните горещини.
01 Юли
Майораната е идеална за пържен дробИзползваемите части на майораната са връхчетата и семената. Те се влагат в ястията както пресни, така и изсушени. Ароматът и се доближава най-вече до този на ригана, тъй като са от едно семейство.
29 Юни
Черна индийска сол - яйцата на веганитеЧерната индийска сол е специален вид минерална сол с оличаващ се вкус на твърдо сварени яйчени жълтъци. Тази уникална нерафинирана минерална сол се използва широко в индийската кухня
25 Юни
Как да не ухаем на чесън и лукМиризмата на чесън и лук ще изчезне от устата ви, ако изпиете чаша прясно мляко с висока масленост, сдъвчете зърно кафе или пресен магданоз или резенче лимон. Ядките и босилекът също помагат.
24 Юни
3
Кулинарно приложение на джодженДжодженът е от изключително голямо значение за българската кухня, тъй като присъства в рецептата за най-важното и най-българското ястие, а именно бобът.
20 Юни
Адзуки - царят на бобовите растенияАдзуки е сред непознатите у нас бобови култури. Отличителният белег на този сорт е специфичната бяла чертичка от едната страна.
13 Юни
Разликата между мента и джодженМакар и да имат определени сходства, джодженът и ментата имат непреодолими различия по между си. Джодженът, както почти всяка друга любима българска подправка, се използва пресен и сушен.
09 Юни
Как се приготвят крехки пържолиПържолите са идеалното меню за гости или за вечеря, както и за тържествен обяд. Само трябва да приготвите няколко различни гарнитури, ако искате да угодите на всеки на масата.
05 Юни
2
Кулинарна употреба на шафранВ древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Днес шафранът е най-скъпата билка в света, незаменима при приготвянето на много ястия.
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянХрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Хрян се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук.
01 Юни
Исоп е идеална подправка за кайма и телешкоИсопът представлява ароматно многогодишно тревисто растение. У нас най-често се среща в Югозападна България и в Белоградчишко, по високите варовити скали.
25 Май
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други