Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спанак и карамел заместват хранителните боиСпанак и карамел заместват хранителните бои
02 Юли
Вместо да използвате хранителни бои, направете си ги от естествени продукти. Използвайте карамел или какао за кафява боя, спанак за зелена боя, портокал за оранжева боя и лимон за жълта.
Разликата между брускети и кростиниРазликата между брускети и кростини
01 Юли
Брускетите и кростините са сред най-популярните италиански предястия. Те обаче са доста тежки и често се използват и като основно ястие, особено през летните горещини.
Майораната е идеална за пържен дробМайораната е идеална за пържен дроб
29 Юни
Използваемите части на майораната са връхчетата и семената. Те се влагат в ястията както пресни, така и изсушени. Ароматът и се доближава най-вече до този на ригана, тъй като са от едно семейство.
Черна индийска сол - яйцата на веганитеЧерна индийска сол - яйцата на веганите
25 Юни
Черната индийска сол е специален вид минерална сол с оличаващ се вкус на твърдо сварени яйчени жълтъци. Тази уникална нерафинирана минерална сол се използва широко в индийската кухня
Как да не ухаем на чесън и лукКак да не ухаем на чесън и лук
24 Юни
3
Миризмата на чесън и лук ще изчезне от устата ви, ако изпиете чаша прясно мляко с висока масленост, сдъвчете зърно кафе или пресен магданоз или резенче лимон. Ядките и босилекът също помагат.
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
20 Юни
Джодженът е от изключително голямо значение за българската кухня, тъй като присъства в рецептата за най-важното и най-българското ястие, а именно бобът.
Адзуки - царят на бобовите растенияАдзуки - царят на бобовите растения
13 Юни
Адзуки е сред непознатите у нас бобови култури. Отличителният белег на този сорт е специфичната бяла чертичка от едната страна.
Разликата между мента и джодженРазликата между мента и джоджен
09 Юни
Макар и да имат определени сходства, джодженът и ментата имат непреодолими различия по между си. Джодженът, както почти всяка друга любима българска подправка, се използва пресен и сушен.
Как се приготвят крехки пържолиКак се приготвят крехки пържоли
05 Юни
2
Пържолите са идеалното меню за гости или за вечеря, както и за тържествен обяд. Само трябва да приготвите няколко различни гарнитури, ако искате да угодите на всеки на масата.
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
В древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Днес шафранът е най-скъпата билка в света, незаменима при приготвянето на много ястия.
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Хрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Хрян се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук.
Исоп е идеална подправка за кайма и телешкоИсоп е идеална подправка за кайма и телешко
25 Май
Исопът представлява ароматно многогодишно тревисто растение. У нас най-често се среща в Югозападна България и в Белоградчишко, по високите варовити скали.