Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на лимонова треваКулинарна употреба на лимонова трева
03 Март
Лимонова трева се нарича още цитронела. Има ярък и свеж аромат на лимон и над 50 разновидности. Разпространена е предимно по тропиците и умерените пояси.
Рибата е невероятна с карамфил и маточинаРибата е невероятна с карамфил и маточина
23 Февр.
Неподходящи на пръв поглед подправки за рибата й придават невероятен вкус и аромат. Това са карамфил, маточина, къри, кардамон и кориандър.
Няколко важни съвета за готвенето на оризНяколко важни съвета за готвенето на ориз
20 Февр.
3
Оризът няма да се слепва, докато го варите, ако във водата прибавите няколко капки зехтин, както и две чаени лъжички лимонов сок. Всеки ориз трябва да се готви на ниска температура
Диетичното меню на модерната женаДиетичното меню на модерната жена
19 Февр.
2
Наред с куп други предпоставки правилното и здравословно хранене е най-важният фактор, който зарежда организма с необходимото му гориво. Ето няколко хитринки, които може да спазвате, когато нямате възможност да следвате стриктно диетата
Как да доузреят вече откъснатите плодове и зеленчуциКак да доузреят вече откъснатите плодове и зеленчуци
07 Февр.
Ако искате твърдото авокадо бързо да узрее и да стане меко, поставете го в хартиена торбичка с една узряла ябълка. След десетина часа авокадото ще е меко.
Печени гълъби са изискан френски деликатесПечени гълъби са изискан френски деликатес
31 Януари
Печените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още от XVI век. Това е било любимо ястие на аристократите и до днес се смята за изтънчена храна.
Съвети при обработката на бутертестоСъвети при обработката на бутертесто
29 Януари
1
Когато работим с бутер тестото обаче трябва да спазваме определени правила. Особено ако целим зашеметяващи резултати. Ето няколко съвета как да стане това:
Специалитети от унгарската кухняСпециалитети от унгарската кухня
28 Януари
В унгарската кухня преобладават месото, гъстите сосове и пикантният вкус – така нетипични за съседните и европейски народи.
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт.
С какви храни и ястия да поднесем Пино ноарС какви храни и ястия да поднесем Пино ноар
26 Януари
1
Пино Ноар се съчетава много добре с ястия от месо, особен о от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е подходящо да бъде поднесено и с месо от диви птици.
Магията на ватиканския хлябМагията на ватиканския хляб
26 Януари
152
Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Най-добре пиле се приготвя в керамичен съд, тъй като той се нагрява постепенно, което предпазва от прегаряне пилето, както и от неравномерно изпичане.