Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гурме кухняГурме кухня
15 Дек.
Думата гурме идва от френски. Означава ценител и познавач на добрата храна и напитките. В езика навлиза като прилагателно, което описва на първо място изисканите ястия, в чието приготовление и поднасяне са вложени специални съставки и финес
Сос Гарум - деликатес от скумрияСос Гарум - деликатес от скумрия
11 Дек.
Легендарен е крайно соленият рибен сос, наречен ликвамен или гарум. Това е оригиналният рибен пастет, най-напред произвеждан в Средиземноморието от скариди гарус. Рецептата за съвременния сос Гарум се различава от древната.
Как да сготвим свински крачетаКак да сготвим свински крачета
01 Дек.
Свинските крачета могат да се приготвят по няколко различни начина, най-разпространен и известен от които е пачата. Всъщност пачата е супа, в която е добре да се сложат не само свински крака, а също и уши и опашка
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Историята на сиренето Горгонзола не може да бъде проследена дори от най-отявлените специалисти, занимаващи се с този въпрос. Най-ранното споменаване на Горгонзола се открива на шумерска глинена плочка от 4000-ната година пр. н. е.
Как да съхраняваме различните зеленчуциКак да съхраняваме различните зеленчуци
28 Ноем.
Зеленчуците са един от най-полезните дарове, с които ни е дарила природата. Те са богати на витамини и минерали и е добре да ги консумираме както през топлите, така и през студените месеци.
Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?
24 Ноем.
Кардамонът е древна подправка, носеща историята си от далечна Индия и пренесена в Европа по времето на кръстоносците. Силен афродизиак е.
С какви храни и ястия да поднесем СираС какви храни и ястия да поднесем Сира
23 Ноем.
Деликатният персийски сорт вино Сира се смята за аристократът на вината. Той се отглежда у нас едва от пет години. И както всяко друго вино, от изключително значение за поднасянето му е подходящата храна.
С какви храни и ястия да поднесем ДимятС какви храни и ястия да поднесем Димят
19 Ноем.
Типично българският бял сорт Димят се използва за производството на сухи бели и ароматни вина. Вкусът му е лек, с приятна свежест. Най-добре вирее в района на Варна, но се отглежда и в много други части на страната.
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Червеният пипер – тази така любима и изключително често използвана подправка е една от запазените марки на нашата кухня. В традиционната ни кулинарна традиция почти няма ястие или манджа, в която да не се прибави червен пипер.
Най-популярните специалитети от френската кухняНай-популярните специалитети от френската кухня
14 Ноем.
Френската кухня се слави с репутацията на най-добрата в света. В нея се използват изключително често риба и морски продукти, телешко, агнешко, птиче, заешко. Свинското месо не се радва на особена почит.
С какви храни и ястия да поднесем ТраминерС какви храни и ястия да поднесем Траминер
10 Ноем.
Траминерът е поредният отдавна известен сорт, запазил част от примитивните си характеристики. Цени се главно заради невероятния си аромат, както и поради съществуването на големи различия между отделните клонове, особено в аромата.
Как да си приготвим куркума на прахКак да си приготвим куркума на прах
06 Ноем.
Куркума на прах се получава от корените на Куркумата (Curcuma Longa). Корените на това многогодишно тревисто растение се използват като подправка и лековита билка. Процесът на смилане на куркума в домашни условия не е толкова лесен