- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво да приготвим с брашно от елда
22 Юли
Пламена M.
Кулинарни СъветиКак зрее сиренето?
20 Юли
1
Пламена M.
Кулинарни СъветиС какво да заменим меда
19 Юли
1
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си изпечем леблебияЛеблебията е много ценна, но често пренебрегвана култура. От леблебията може да се направят различни видове ястия, но тя се използва също така и за приготвяне на десерти и дори на напитки.
17 Юли
Кулинарни изкушения от Канарските островиФантастичните екзотични плодове, растящи на Канарските острови, се използват в много рецепти за традиционни десерти. В кулинарните традиции на Канарите влизат много рибни ястия, такива с картофи и супи
15 Юли
Към кои ястия да добавяме див чесън?Дивият чесън на практика може да се добави навсякъде, където трябва да има вкус на чесън. Само че вкусът не се задържа за дълго, затова е добре да го слагате към края на приготвяне на ястието.
15 Юли
Плодови вина - наслада за небцетоКак да си направим прекрасно вино от плодове, е въпрос, който може би вълнува повечето домакини. Няма да губим време, а ще ви разкрием някои рецепти.
15 Юли
Съхранение на зимнинаПодготовката на продуктите, които ще се прибират във фризера, започва с тяхното почистване, измиване, нарязване на парченца и бланширане. Бланширането на зеленчуците е много важно, тъй като по този начин се запазват цветът, вкусът и витамините в продукти
14 Юли
Съхранение на бамяАко сте решили да преработвате бамята, това става в 24 часов срок след беритбата й. До момента на преработването се съхранява на сенчесто и проветриво място.
12 Юли
Тиганите с незалепващо покритиеТефлоновите тигани са с най-добро незалепващо покритие, но за сметка на това, с тяхната употреба поемаме риск за здравето си. Компанията, патентовала тефлона, е предприела стратегия за смяна на покритието с безвредно.
11 Юли
3
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
11 Юли
Коктейли на пластовеКоктейлите на пластове не се разбъркват, те изглеждат много красиво заради течностите, които се разполагат на пластове и са много атрактивни на външен вид.
10 Юли
Да си изсушим чубрицаМожете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. Сушената чубрица се съхранява до две години, като не губи аромата си.
07 Юли
Халуми - традиционното кипърско сиренеХалуми е традиционното кипърско сирене, което се приготвя от смес на овче и козе мляко, към което се добавя краве. То прилича на свежо сирене, но е доста солено и има наситен вкус.
05 Юли
Как да си изпечем орехиОреховите ядки се накисват за 1 час в топла вода. Отцеждат се и им се добавят захарта и ванилията. Постилат се в тиган и се пекът на слаба фурна. Трябва често да се бъркат, като се внимава да не прегорят.
05 Юли
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 616
Основни Рецепти
15 224
20 550
Други