Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво знаете за басмати ориз?Какво знаете за басмати ориз?
28 Юни
2
Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Оризът Басмати има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус.
Съхранение на копър и магданозСъхранение на копър и магданоз
27 Юни
3
За да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон.
Как да готвим броколиКак да готвим броколи
23 Юни
Броколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите.
Маринати за печено пилеМаринати за печено пиле
23 Юни
Когато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
Идеи за домашна майонезаИдеи за домашна майонеза
22 Юни
5
В света на кулинарията се смята, че всеки готвач трябва да може да забърка майонеза, тъй като това е елементарна кулинарна процедура. Майонезата представлява емулсия – смес от две течности, които нормално никога не биха се смесили.
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
За печене е подходящо охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.
Трайност на олиото и маслотоТрайност на олиото и маслото
20 Юни
1
Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.
Как да готвим манатаркиКак да готвим манатарки
19 Юни
Манатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след трюфелите. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?
18 Юни
Нитратите са химични съединения, които възникват естествено в околната среда, които са важни хранителни вещества за растенията, но също така може да се добавят като консерванти към някои хранителни продукти.
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Патешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина.
Класическите гръцки рецептиКласическите гръцки рецепти
14 Юни
2
Гръцките рецепти са формирани под влиянието на кухните на Балканите, Италия, Мала Азия и Близкия изток. Най-разпространените продукти са зехтинът, зеленчуците и билките, зърнените храни и хлябът, виното, рибата и различни меса
Домашни готварски меркиДомашни готварски мерки
12 Юни
1
Под домашни кухненски мерки се разбира мерните единици в кухнята и това, как да ги изчислите, ако нямате под ръка кантарче или пък специален мерителен съд. Основни кухненски мерки