- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни Съвети4 начина да си изпечем риба
01 Юли
1
Жана Г.
Кулинарни СъветиПет начина да изпечем картофи
30 Юни
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак се подреждат приборите на масата
29 Юни
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво знаете за басмати ориз?Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Оризът Басмати има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус.
28 Юни
2
Съхранение на копър и магданозЗа да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон.
27 Юни
3
Как да готвим броколиБроколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите.
23 Юни
Маринати за печено пилеКогато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
23 Юни
Идеи за домашна майонезаВ света на кулинарията се смята, че всеки готвач трябва да може да забърка майонеза, тъй като това е елементарна кулинарна процедура. Майонезата представлява емулсия – смес от две течности, които нормално никога не биха се смесили.
22 Юни
5
Колко време се пече пилеЗа печене е подходящо охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.
21 Юни
4
Трайност на олиото и маслотоОлиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.
20 Юни
1
Как да готвим манатаркиМанатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след трюфелите. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
19 Юни
Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?Нитратите са химични съединения, които възникват естествено в околната среда, които са важни хранителни вещества за растенията, но също така може да се добавят като консерванти към някои хранителни продукти.
18 Юни
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПатешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина.
16 Юни
Класическите гръцки рецептиГръцките рецепти са формирани под влиянието на кухните на Балканите, Италия, Мала Азия и Близкия изток. Най-разпространените продукти са зехтинът, зеленчуците и билките, зърнените храни и хлябът, виното, рибата и различни меса
14 Юни
2
Домашни готварски меркиПод домашни кухненски мерки се разбира мерните единици в кухнята и това, как да ги изчислите, ако нямате под ръка кантарче или пък специален мерителен съд. Основни кухненски мерки
12 Юни
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 700
Основни Рецепти
15 240
20 588
Други